Mark Milley, președintele Statului Major Comun, a declarat joi că „mult peste” 100.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în "războiul lui Vladimir Putin", adăugând că victimele Ucrainei sunt „probabil cam la același nivel”.

„A existat o cantitate enormă de suferință, suferință umană”, a declarat oficialul militar american la The Economic Club of New York.

Citește și: Șeful NATO, Jens Stoltenberg, mesaj important pentru Ucraina după retragerea rușilor din Herson

Peste 40.000 de civili ar fi pierit în "războiul lui Putin", pe lângă numărul mare de victime din rândul celor două tabele militante.

Rusia ar vrea negocieri de pace, dar Ucraina nu mai cedează "niciun centimetru din teritoriul ei"

Anunțul privind bilanțul războiului vine într-un moment în care Rusia a anunțat că a început o retragere din Herson, unde civilii au fost evacuați în masă la începutul acestei luni, în timp ce străzile se pregăteau pentru lupta de gherilă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Dar acum Moscova a declarat că este deschisă discuțiilor de pace după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți că va lua în considerare discuții pentru a pune capăt războiului.

Citește și: Volodimir Zelenski, o nouă promisiune făcută ucrainenilor: ” nu vom ceda niciun centimetru de teritoriu în est”

Condițiile lui Zelenski sunt greu de respectat de ruși: el pune condiția ca Rusia să returneze toate pământurile ocupate ale Ucrainei, să ofere despăgubiri pentru daunele de război și să fie urmărită penal pentru crime de război.

herson

Rusia a anunțat că a început o retragere din Herson

[Sursa foto: Twitter]

Retragerea rușilor din Herson, capcană sau pas înapoi al Rusiei?

Armata ucraineană nu confirmă retragerea armatei ruse din Herson. Rusia nu a cerut un ”coridor verde” în vederea retragerii, transmit oficialii de la Kiev.

Armata ucraineană nu poate confirma retragerea Rusiei din oraşul Herson, anunţată joi de armata rusă, declară adjunctul Departamentului de Operaţiuni al Forţelor ucrainene Oleksii Gromov, relatează BBC News.

”Pentru moment, nu putem nici nega şi nici confirma informaţii despre aşa-zisa retragere a trupelor ruse din Herson”, a declarat el agenţiei ucrainene de presă Interfax.

”Continuăm operaţiunile ofensivei conform planului”, anunţă el. Rusia nu a cerut un ”coridor verde” în vederea retragerii, a precizat Oleksii Gromov.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si