În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la un număr de 4.437 evenimente, dintre care 3.066 au fost legate de menținerea ordinii publice, iar 1.371 au fost situații de urgență. 

Sâmbătă, 15 aprilie 2023, au fost semnalate un total de 799 posibile infracțiuni, peste 26% dintre acestea fiind descoperite din oficiu. În baza probatoriilor strânse, s-au dispus măsuri preventive pentru 33 de persoane.

Totodată, forțele de poliție au depistat 10 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost luate măsurile legale necesare.

Citește și: Scandal în noaptea de Înviere, în Constanţa. Un tânăr a spart cu pumnul geamul unei mașini, deranjat fiind de cum mergea şoferul

În timpul acțiunilor desfășurate sâmbătă, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 176 de autori de infracțiuni, care au comis tot atâtea fapte penale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Mai mult, polițiștii rutieri au reținut 518 permise de conducere (56 pentru consumul de alcool și 16 pentru consumul de droguri sau alte substanțe interzise), și au retras 191 de certificate de înmatriculare, în urma unor controale efectuate în ultimele 24 de ore.

Număr record de amenzi în Sâmbăta Mare. Câte sancțiuni au eliberat polițiștii

În Sâmbăta Mare, forțele de ordine au sancționat 6.225

de contravenții, cu amenzi în valoare totală de peste 2,3 milioane de lei. Pompierii au intervenit în 1.138 de cazuri pentru a acorda asistență medicală de urgență, 61 de cazuri pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare, reușind să salveze 5 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au efectuat 21 de misiuni de transport medical de urgență, salvând 18 persoane aflate în situații critice.

În ultimele 24 de ore, nu a fost înregistrată nicio cerere de azil din partea cetățenilor ucraineni în România. În total, de la începutul conflictului din Ucraina, 4.404 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, aceștia beneficiind de toate drepturile garantate de legislația națională.

Citește și: Mesaje de Paște 2023. Felicitări cu text cu Hristos a Înviat: ”Cu cozonaci pe masă, cu pască aromată, cu bucurie în suflet și iubire în casă, să petreceți cu armonie aceste sărbători pascale. Paște Fericit!”

Mai mult, sâmbătă s-au înregistrat 23.455 de ieșiri din România prin punctele de trecere a frontierei, iar numărul total al mijloacelor de transport care au tranzitat frontiera a fost de 49.681.

Pe lângă cetățenii ucraineni, au intrat în România și cetățeni din alte țări precum Republica Moldova, Bulgaria, Turcia, Ungaria și Germania.

Citeste si: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”- kfetele.ro

Citeste si: Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?- radioimpuls.ro

Citeste si: Cele mai spectaculoase ținute de la MTV Music Awards 2024. Cum au apărut vedetele pe covorul roșu- antena3.ro

În ceea ce privește controlul documentelor, au fost refuzați la intrarea în țară 22 de cetățeni străini, motivul principal fiind lipsa documentelor necesare.

Măsurile de securitate la frontieră au rămas ridicate, în contextul pandemiei de COVID-19, fiind efectuate și controale medicale ale persoanelor care au intrat în țară prin punctele de trecere a frontierei.

Citește și: Tragedie în ziua de Paște! Un tânăr a murit strivit de ATV-ul pe care îl conducea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si