Un om calculat, profesionist și experimentat, așa l-ar caracteriza cunoscuții pe Luigi Valentin, șoferul de pe cisterna încărcată cu GPL, care a încetat ieri din viață. Lucra de 25 de ani ca șofer și de aproape 5 la compania lui Ionuț Doldurea.

Citește și: VIDEO- Crevedia, anchetă fără niciun suspect. Secretarul general al partidului: Eu l-am rugat să candideze pentru PSD

Se afla în timpul programului de muncă în momentul în care a avut loc explozia de la Crevedia. Ar fi încercat să mute gazul din cisterna pe care o conducea, într-o altă cisternă, cu ajutorul unui alt angajat de la stația GPL care funcționa clantestin.

„Din câte am înțeles a fost vorba că s-ar fi spart unul dintre furtunurile ce mutp gazul dintr-o cisternă în alta. Au încercat, oarecum, să oprească scurgerea de gaz.”

Fără succes, însă. La doar câteva minute după deflagrație, Luigi a fost surprins stând pe o targă, ținându-și capul în mâini și așteptând să primească ajutor medical. Deși avea arsuri pe o mare suprafață din corp, nimeni nu ar fi crezut, atunci, că nu va supraviețui.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„După ce a explodatdepozitul ăla, el a avut puterea de a sunat-o pe soția lui. A sunat-o la telefon și i-a zis că a bubuit depozitul. Am tot sperat, am zis..poate, poate, reușim să-l punem cât de cât pe picioare.”

Din nefericire, la scurt timp după ce a ajuns la spital, șoferul a intrat în comă și nu s-a mai trezit niciodată. Potrivit medicilor, el avea arsuri pe 95% din suprafața corpului și căile respiratorii afectate.

Îngenuncheați de durere, membrii familiei vor și ei să afle cum de Luigi Valentin a fost trimis la o stație GPL închisă și fără autorizație de Securitate la incendiu, în acea zi.

„Știam de la el că acolo este un depozit, unde ei mergeau tot timpul și lăsau din marfă. Descărcau acolo și veneau alți colegi de-ai lor și încrăcau pentru alte zone. Nicidecum nu știam că e închisă stația, probabil nici ei nu știau.”

Luigi Valentin a lăsat în urmă o soție îndoliată și 2 copii.

Azi dimineață, a cincea victimă din explozie a murit la spitalul Bagdasar Arseni. E vorba despre un bărbat nepalez, care avea arsuri pe aproape tot corpul.

Firma care deține stația GPL s-a oferit să repare toate bunurile stricate

Între timp avocații firmei care deținea punctul GPL ce funcționa ilegal au venit la primăria din Crevedia pentru a discuta cu persoanele care au suferit pierderi, în urma exploziei.

Avocat: „Urmează ca noi să îi contactăm pe oameni și să avem discuții particulare cu fiecare în parte, la fiecare în parte. Angajamentul nostru este să remediem integral. Oferta noastră este să reparăm absolut tot, dacă e cazul, de la 0, după fiecare în parte.”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Fiecare persoană păgubită a primit un formular ce trebuie completat cu datele personale și ce bunuri a pierdut. Temerea celor rămași fără un acoperiș deasupra capului este, însă, că valoarea despăgubirilor va fi cu mult sub agoniseala lor de o viață, ce le-a fost distrusă într-o clipă.

Momentan, autoritățile nu au făcut o estimare a valorii pagubelor materiale, însă, familiile persoanelor rănite sau decedate în urma exploziei sunt hotărâte să ceară despăgubiri morale de sute de mii de euro, în instanță. În momentul de față, 15 persoane se află încă internate în spitale din țara noastră, 12 în străinătate, 27 au fost externate și, din nefericire, 5 au încetat din viață.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si