Cei care vor să plece în vacanță de Paște sau în aceată vară au început deja să se informeze despre destinațiile dorite și să își facă toate calculele. Gabriel este hotărât vara asta să meargă în concediu în capitala Italiei, la Roma.

Prețurile au biletelor de avion au crescut

Are de gând să călătorească cu avionul până la Roma, de aceea s-a interesat de prețurile biletelor și a observat că acestea au crescut deja.

Citeste si: Rusaliile 2022: Câte zile libere vom avea?

Agențiile de turism confirmă faptul că cererea mare din perioada următoare va face ca prețurile biletelor de avion să crească. Și nu este singura scumpire așteptată dacă vorbim despre vacanțe.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Calendar creştin ortodox pentru luna aprilie 2022: Cele mai importante sărbători

Claudia Tocilă, marketing agenție turism: "Scumpirea din perioada asta la bilete este una normală, pentru că ne apropiem de sezon, iar tot mai multă lume își caută bilete de avion. La fel ca la biletele de avion se întâmplă și la hoteluri și la pachete turistice, cu cât le luăm mai din timp putem beneficia de reduceri și oferte."

Scumpiri din cauza exploziei barilului de țiței

Pe lângă majorarea prețurilor din sezonul de vară, în lunile următoare se vor resimți scumpiri și din cauza exploziei prețului barilului de țiței.

Citeste si: Fostul premier Florin Cîțu, previziune sumbră: "Prăbușirea economiei nu mai poate fi evitată"

Silvian Trandafir, reporter Kanal D: "La 100 de dolari barilul de petrol, prețul tonei de combustibil de avion ajunge să coste 1200 de euro.

Un avion consumă aproximativ 2,5 tone de combusibil într-o oră, așa că un zbor de 2000 de km ajunge să coste 10.000 de euro."

Citeste si: Războiul din Ucraina afectează industria auto. Anunțul făcut de Ministerul Economiei

De aceea, cel mai bine, dacă doriți să călătoriți vara aceasta, ar trebui să vă luați biletele cât mai din timp.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si