Miliardarul Bill Gates a declarat pentru Reuters că milioanele de postări online și de „teorii nebunești ale conspirației” cu privire la el sau la expertul american în boli infecțioase Anthony Fauci că au luat naștere, probabil, din cauza combinației a doi factori: evoluția unei pandemii înspăimântătoare și ascensiunea rețelelor de socializare.

Citeste si: Anunțul momentului făcut de miliardarul Bill Gates: Când și cum, dar și ce va fi după terminarea pandemiei generată de Sars-Cov-2

Bill Gates: Sunt teorii cu adevărat malefice

Nimeni nu ar fi prezis că eu și dr. Fauci am fi atât de proeminenți în aceste teorii cu adevărat malefice ”, a spus Gates.

Sunt foarte surprins de asta. Sper ca acest lucru să dispară ”, a mai declarat Gates, miliardarul care a renunțat la funcția de președinte al Microsoft Corp în 2014, pentru acțiuni filantropice în fundația Bill și Melinda Gates. Cei doi soți au alocat cel puțin 1,75 miliarde de dolari pentru răspunsul global la pandemia COVID-19.

Printre acțiunile întrepinse de Fundația lui Bill Gates în perioada pandemiei se află asistența financiară pentru unii producători de vaccinuri, diagnostice și potențiale tratamente.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Bill Gates s-a vaccinat împotriva COVID. Mesajul miliardarului

De când a început pandemia în urmă cu un an, milioane de mesaje conspirative s-au răspândit pe Internet, alimentând dezinformarea despre coronavirus, originile reale ale pandemiei și motivele celor care lucrează pentru a stopa flagelul ucigaș.

Printre aceste conspirații s-a aflat și ideea că Gates și Fauci au creat pandemia pentru a controla oamenii, că vor să profite de răspândirea virusului și că ținta lor este să folosească vaccinurile pentru a introduce microcipuri de monitorizare în oameni.

„Dar oamenii chiar cred asta?”, a întrebat Gates. „Va trebui să ne educăm cu privire la acest lucru în anul următor și să înțelegem... cum schimbă comportamentul oamenilor și cum putem să minimalizăm acest lucru?”

Citeste si: Bill Gates a prevestit pandemia de COVID-19. S-a îndeplinit sau nu ce a zis miliardarul?

Bill Gates s-a vaccinat împotriva COVID. Mesajul miliardarului

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a anunţat săptămâna trecută pe Twitter că a fost vaccinat împotriva Covid-19. „Unul dintre beneficiile vârstei de 65 de ani este că sunt eligibil pentru vaccinarea împotriva Covid-19”, a scris  Bill Gates  vineri seară.

bill gates
"Unul dintre beneficiile vârstei de 65 de ani este că sunt eligibil pentru vaccinarea împotriva Covid-19”, a scris Bill Gates pe Twiiter.

Miliardarul a continuat: „ Am primit prima doză săptămâna aceasta  şi mă simt minunat. Mulţumesc tuturor oameniilor de ştiinţă, participanţilor la studii, reglementatorilor şi lucrătorilor sanitari din prima linie care ne-au adus în acest punct”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si