Biscuiți de Crăciun cu scorțișoară și zahăr pudră. O reţetă delicioasă
Rețeta de biscuiți cu scorțișoară nu trebuie să lipsească din nicio casă. Acești biscuiți se fac ușor, sunt foarte aromați și ți se topesc în gură. Iată cum se prepară!
Biscuiți de Crăciun cu scorțișoară și zahăr pudră. Biscuiții cu scorțișoară și zahăr pudră sunt foarte potriviți pentru această perioadă a anului în care ne aflăm. Aroma puternică de scorțișoară, formele specifice sărbătorii, te transpun într-o atmosferă frumoasă de Crăciun.
250 gr unt sau margarina
1 ou
Citește și: Reţete vechi de Crăciun 2022: Ce mâncau bunicii noştri în perioada sărbătorilor de iarnă
1 ling praf de copt
un varf de cutit sare
1 esenta de vanilie
2 lingurite scortisoara
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
aprox 500 gr faina
Glazura:
aprox 20 lingurite zahar pudra
aprox 1/4 zeama de lamaie
2 lingurite scortisoara
bombonele colorate pentru ornat
Punem într-un bol untul, zahărul și oul și amestecăm cu un tel. Adăugăm apoi pe rând sarea, esență, praful de copt și praful de scorțișoară.
La final încorporăm treptat făină, cam trei sferturi după care turnăm pe masa tapetată cu făină și încorporăm și restul de făină.Citește și: VIDEO- Bunătățile de la târgurile de Crăciun spun „stop” oricărei diete
Lăsăm aluatul pe masa de lucru aprox 20 min.
Întindem aluatul pe masa tapetată cu făină și decupăm steluțe și clopoței pe care îi așezăm în tăvi tapetate cu hârtie de copt.
Le coacem în cuptorul preîncălzit la 175 de grade timp de 10-12 minute.Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească.
Pregătim glazura, amestecând zahărul cu scorțișoara și sucul de lămâie. Obținem o glazură pe care o întindem cu o linguriță sau cu o pensulă pe formele noastre. Presărăm imediat bombonele colorate.
Așezăm formele glazurate pe platouri sau pe masă și lăsăm să se întărească glazura.
Păstrăm biscuiții în cutii de metal. Se pot ține astfel 2-3 săptămâni sau chiar mai mult.
Citește și: Rețetă cozonac pufos de Crăciun: Greșeli pe care trebuie să le eviți. Câte ouă se pun, de fapt, în aluat?