Biscuiți de Crăciun cu scorțișoară și zahăr pudră. Biscuiții cu scorțișoară și zahăr pudră sunt foarte potriviți pentru această perioadă a anului în care ne aflăm. Aroma puternică de scorțișoară, formele specifice sărbătorii, te transpun într-o atmosferă frumoasă de Crăciun. 

Ingrediente

250 gr unt sau margarina

1 ou

Citește și: Reţete vechi de Crăciun 2022: Ce mâncau bunicii noştri în perioada sărbătorilor de iarnă

150 gr zahar

1 ling praf de copt

un varf de cutit sare

1 esenta de vanilie

2 lingurite scortisoara

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

aprox 500 gr faina

Glazura:

aprox 20 lingurite zahar pudra

aprox 1/4 zeama de lamaie

2 lingurite scortisoara

bombonele colorate pentru ornat

Mod de preparare

Punem într-un bol untul, zahărul și oul și amestecăm cu un tel. Adăugăm apoi pe rând sarea, esență, praful de copt și praful de scorțișoară.

La final încorporăm treptat făină, cam trei sferturi după care turnăm pe masa tapetată cu făină și încorporăm și restul de făină.

Citește și: VIDEO- Bunătățile de la târgurile de Crăciun spun „stop” oricărei diete

Lăsăm aluatul pe masa de lucru aprox 20 min.

Întindem aluatul pe masa tapetată cu făină și decupăm steluțe și clopoței pe care îi așezăm în tăvi tapetate cu hârtie de copt.

Le coacem în cuptorul preîncălzit la 175 de grade timp de 10-12 minute.

Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească. 

Pregătim glazura, amestecând zahărul cu scorțișoara și sucul de lămâie. Obținem o glazură pe care o întindem cu o linguriță sau cu o pensulă pe formele noastre. Presărăm imediat bombonele colorate.

Așezăm formele glazurate pe platouri sau pe masă și lăsăm să se întărească glazura.

Păstrăm biscuiții în cutii de metal. Se pot ține astfel 2-3 săptămâni sau chiar mai mult.

Citește și: Rețetă cozonac pufos de Crăciun: Greșeli pe care trebuie să le eviți. Câte ouă se pun, de fapt, în aluat?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si