UPDATE:  Consistoriul Arhiepiscopiei de Alba Iulia a discutat astazi cazul Pomohaci, însa va da "sentinta" maine, la ora 11:00, potrivit a1.ro.

In urma cu cateva zile, Pomohaci a depus la Arhiepiscopia din Alba Iulia o cerere prin care a solicitat retragerea temporara din preotie, invocand motive de sanatate. Potrivit reprezentantilor Bisericii, in cerere, Pomohaci nu a specificat si o perioada pentru care solicita suspendarea.

In acelasi timp, reprezentantii Arhipeiscopiei Alba Iulia asteptau pana miercuri, 26 iulie, probe de la Cristian Pomohaci privind nevinovatia sa la acuzatiile aduse.

“A avut la dispozitie 30 de zile pentru a aduce probe reale in favoarea nevinovatiei sale. Pana acum, nu a adus niciuna”, au declarat reprezentantii Arhiepiscopiei, care au precizat ca joi (n.r. azi) se va declansa cercetarea Consistoriului eparhial.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Surse apropiate Bisericii sustin ca exista mari sanse ca preotul Cristian Pomohaci sa fie caterisit, acesta fiind si motivul pentru care el si-a cerut suspendarea inainte de a fi luata decizia de sefii lui.

Caterisirea este cea mai grea pedeapsa pe care o poate primi un preot, insemnand pierderea dreptului de a sluji, sfinti sau pastori.

Mai mult, daca va fi caterisit, conform normelor BOR. Pomohaci nu ar mai avea voie sa imbrace haina preoteasca. 

Nu este prima data cand Arhiepiscopia Alba Iulia pune in discutie caterisirea lui Pomohaci. S-a intamplat si in 2012, atunci cand Pomohaci a fost cercetat pentru abateri disciplinare (dupa participarea la emisiuni mondene si aparitia lui pe scena). Insa atunci sanctiunea a fost "dojana arhiereasca, oprirea totala de la savarsirea lucrarilor sfinte pe o perioada determinata de timp si cu canonisirea la o manastire pe o perioada de o luna de zile". 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si