„Cu ajutorul bunului Dumnezeu s-a amenajat acest spaţiu deosebit în Salina Ocna Dej la adâncimea de 81 de metri cu hranul Sfânta Varvara pentru a se aduce rugăciuni de binecuvântare pentru toţi minerii care lucrează în subteranul de la Ocna Dej, ” a spus Dan Mihai Toşa, preot, pentru Digi 24.
Mircea Campan, unul dintre minerii care au muncit la amenajarea bisericii, si-a adus aminte de anii petrecuti sub pamant.
" Am început lucrările în primăvara lui 2000 şi în iarnă, de Varvara, s-au finalizat şi s-a făcut sfinţenia. După ce am terminat în brut lucrările ni s-a părut că arată foarte simplu. Noi nu eram pregătiţi să facem ceva deosebit pentru că eram oameni simpli care făcusem munca necesară exploatării.
Şi m-am apucat să fac ceva lucrări pe lângă vitralii care erau foarte frumos făcute, de la o firmă din Cluj, am făcut ceva stâlpi, un fel de sfeşnice", a spus fostul miner.
Mircea Campan a muncit 7 ani la infrumusetarea interiorului bisericii. Altarul este lemn, la fel si bancutele, pe care enoriasii se odihnesc si se roaga.
" O dată pe lună în ziua de luni a fiecărei luni cobor împreună cu colegul slujitor şi oficiem de la ora 9 acatistul Sfintei Varvara, iar de la ora 10 Sfântă Liturghie. Aducem rugăciuni pentru toţi cei care lucrează aici", a declarat Dan Mihai Toşa, preot.