Susținerea de către Papa Francisc a uniunilor civile de același sex îi va determina pe credincioșii catolici să se convertească în masă la creștinismul ortodox și la protestantism, a declarat recent un înalt oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Papa Francisc este primul Suveran Pontif care a susținut dorința de a se căsători a cuplurilor de același sex într-un documentar care a fost difuzat săptămâna aceasta la Roma.

Poziția sa marchează o îndepărtare de la documentul din 2003 al biroului responsabil de doctrina Vaticanului, care se opune „recunoașterii legale a uniunilor homosexuale”.

Citeste si: Papa Francisc- de acord cu uniunea civilă dintre două persoane de același sex

Papa Francisc: Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie

Papa Francisc a făcut recent o declarație istorică. Suveranul a transmis că este de acord cu legătura civilă dintre două persoane de același sex.

Papa Francisc îndeamnă, într-un documentar prezentat miercuri la Roma, ca homosexualii să fie protejaţi prin legi privind uniunea civilă, cea mai clară declaraţie cu privire la acest subiect de până acum a Suveranului Pontif.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Județul din România ferit de coronavirus până acum

Citeste si: Rugăciunea către Sfântul Dumitru care face minuni. Ai putea scăpa de toate problemele

”Homosexualii au dreptul să facă parte dintr-o familie. Ei sunt copiii lui Dumnezeu şi au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui dat afară sau făcut să sufere din această cauză”, declară Papa argentinian în acest documentar, intitulat ”Francesco”, citat de Catholic News Agency.

Reacția Bisericii ortodoxe ruse: „Oamenii vor alerga la ortodocși după aceste declarații” 

Roman Silantiev, șeful drepturilor omului la Consiliul Popular Mondial al Bisericii Ortodoxe, a numit comentariile Papei Francisc „un pas puternic spre degradare”. „Oamenii vor alerga la ortodocși și protestanți după aceste declarații”, a susținut oficialul rus pentru site-ul de știri Podyom. „Acest lucru ar putea provoca un fel de divizare, deoarece mulți catolici sunt destul de conservatori”, mai crede oficialul rus.

Comentariile sale vin pe fondul îmbrățișării de către Rusia, pe o scară din ce în ce mai largă, a valorilor conservatoare, cu o intoleranță persistentă față de comunitatea LGBT și critici asupra Occidentului liberal.

Căsătoria, redefinită în sens conservator în Rusia

Majoritatea rușilor au votat în această vară în favoarea schimbărilor constituționale care, pe lângă faptul că i-au permis președintelui Vladimir Putin să-și extindă domnia, au adăugat în Constituție un limbaj care definește căsătoria ca o uniune între un bărbat și o femeie.

Rusia a dezincriminat homosexualitatea în 1993. Douăzeci de ani mai târziu, a interzis „propaganda homosexuală către minori”, despre care activiștii spun că autoritățile se folosesc pentru a-i împiedica să afișeze steaguri LGBT și să organizeze evenimente de mândrie homosexuală.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Silantiev a luat în râs comentariile Papei Francisc cu privire la uniunile civile homosexuale, spunând că „poate că oamenii cu acele înclinații vor intra în preoție... având în vedere impactul masiv al homosexualității în rândul clerului de acolo (catolic).”

Sursa: Moscow Times


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si