Cuvântul „bisht” a fost în fruntea listei celor mai căutate subiecte la nivel mondial pe Google, după ce jucătorul argentinian Lionel Messi a fost îmbrăcat în haina tradițională din Qatar în timpul sărbătoririi câștigării Cupei Mondiale din Qatar din 2022.

Citește și: Ea este românca care a ținut trofeul oferit lui Lionel Messi pentru cel mai bun jucător, la ceremonia de premiere din Qatar

"Bisht" a devenit, de asemenea, cel mai căutat cuvânt într-un număr de țări, și anume Qatar, Ghana, Suedia, Emiratele Arabe Unite și Argentina, a dezvăluit un raport Eekad.

Messi, făcut regele fotbalului în "bisht"

Messi a fost îmbrăcat de șeicul din Qatar într-o pelerină tradițională neagră, căptușită cu un design auriu, cunoscută local sub numele de „bisht”.

Pentru gazdele arabe ale primei Cupe Mondiale din regiune, dăruirea bishtului a fost o parte simbolică a culturii arabe în onoarea oaspeților.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Imagini cu Messi de România. Asemănarea izbitoare dintre român și fotbalistul argentinian

Bisht este o mantie tradițională pentru bărbați, parte a moștenirii antice a regiunii și este purtată în ceremonii speciale, potrivit Doha News.

„Imaginea lui Messi acoperită și îmbrăcată în haina tradițională Qatar, simbolizează uniunea. Cu atât mai mult, armonia culturală între un jucător iconic argentinian care va fi mereu amintit pentru că și-a cimentat cariera legendară în Qatar, o națiune arabă și musulmană care, la fel ca el, a fost subestimată pentru dimensiunea și statura sa”, a scris Khaled Beydoun, profesor de drept la Universitatea de Stat Wayne și Centrul Berkman de la Harvard.

În timp ce gestul șeicului de a-i oferi lui Messi un bisht a primit laude pe rețelele de socializare din regiunea arabă, mulți comentatori occidentali au privit cu scepticism momentul mediatic.

Citește și: Ea este Ivana Knoll- cea mai sexy suporteră de la Cupa Mondială 2022

Expertul BBC Pablo Zabaleta a întrebat „De ce? Nu există niciun motiv să facem asta”, în timp ce gazda BBC, Gary Lineker, a spus că a fost „păcat că i-au acoperit cămașa” în timpul unui "moment magic”.

Postarea lui Messi după finala de la Cupa Mondială din Qatar 2022, nou record pe Instagram

La două zile după ce a fost postată pe Instagram, o fotografie a lui Messi a devenit cea mai apreciată fotografie postată vreodată pe Instagram, depășind celebrul „World Record Egg”.

Postarea lui Messi, la momentul redactării acestui articol, a ajuns la 56,67 milioane de aprecieri, cu 1,6 milioane de comentarii la ea. Oul, pe de altă parte, are 56 de milioane de aprecieri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si