Bitcoin care este în valoare de aproximativ 45.000 de dolari, marţi, pe data de 18 mai 2021, a pierdut aproape 12.000 de dolari de la începutul săptămânii trecute şi s-a depreciat cu peste 30% de când a atins cel mai înalt nivel istoric, de 64.870 de dolari, la 14 aprilie.

Și alte criptomonede au fost afectate de scăderea Bitcoin

În urma bitcoin, alte criptomonede au fost afectate. Astfel, Ethereum, a doua cea mai importantă criptomonedă, s-a depreciat cu 14% în decurs de o săptămână, iar în prezent valoarează un pic sub 3.400

de dolari. Totodată, Dogecoin, o criptomonedă care a atras atenţia marelui public în ultimele săptămâni, se îndepărtează de asemenea de vârfurile istorice pe care le-a atins.

Alte criptomonede au fost afectate de scăderea Bitcoin[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Un nou miliardar în euro. Are 27 de ani și este inventatorul unei criptomonede

În total, aceste deprecieri recente au făcut să ”dispară” de pe piaţă 400 de miliarde de dolari, i ar piaţa este evaluată în prezent la un pic peste 2.000 de miliarde de dolari, potrivit site-ului Coinbase, care înregistrează peste 9.000 de criptomonede.

Cine este de vină pentru scăderea monedei digitale Bitcoin

Amatorii de criptomonede consideră că vinovatul nu este greu de găsit, ei cred că Elon Musk este de vină pentru scăderea monedei Bitcoin.

Multimiliardarul Elon Musk, care a lăudat meritele criptomonedelor şi care a investit o parte a Tesla în bitcoin, refuză plăţi în bitcoin ale vehiculelor sale electrice, apreciind că aceste criptomonede sunt prea poluante.

Însă problemele bitcoin nu au început cu Elon Musk.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Cine este de vină pentru scăderea Bitcoin[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bitcoin a atins 60.000 EUR. Ce estimări au traderii pentru cea mai valoroasă criptomonedă

”El a fost o sursă a volatilităţii în ambele sensuri, în opinia noastră. Dacă îşi găseşte o modalitate să-şi petreacă timpul liber departe de bitcoin ar fi mai bine pentru toată lumea”, acuză analiştii de la cabinetul specializat în criptomonede ByteTree.

Naeem Aslam, un analist la AvaTrade, este de părere că tendinţa aprecierii s-a estompat acum ceva timp, iar nici măcar veştile bune din ultima vreme nu au permis bitcoin să-şi continue ascensiunea.

În urmă cu câţiva ani, bitcoin, care era şi mai volatil la acea vreme, s-a apreciat cu 1.375% în 2017, după care s-a depreciat cu aproape 80% în 2018.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si