Close sidebar
Close sidebar

Blat de tort. Rețetă care nu-l lasă să se "prăbușească" atunci când îl scoți din cuptor

Blat de tort. Fiecare gospodină are o rețetă preferată pentru blatul de tort, ba chiar multe dintre ele aleg să cumpere blatul. Ei bine, astăzi vorbim de rețeta ideală pentru blatul de tort.

Raluca Ionita,

Blat de tort. Rețetă care nu-l lasă să se "prăbușească"

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 

Blat de tort. Acesta iese pufos, aveți nevoie de doar câteva ingrediente, iar atunci când este scos din cuptor nu se lasă.

Ingrediente pentru blat de tort:

- 6 ouă mari
- 250 g făină
- 250 g zahăr
- 100 ml apă caldă
- 100 ml ulei
- 12 g praf de copt.

Mod de preparare blat de tort:

Blat de tort stă la baza unui tort bun. Atunci când blatul este de calitate, nu ai cum să dai greș.

Rețeta clasică de blat de tort este simplă și accesibilă chiar și bucătarilor începători. În cazul în care-ți dorești să adaugi o notă personală, poți pune în blat pudră de cacao, fructe uscate sau nuci, pentru a oferi o notă personală.

Blat de tort. Rețetă care nu-l lasă să se "prăbușească"

Rețeta de bază de blat de tort nu necesită multe ingrediente și efort. O găsești mai jos:

Se încălzește cuptorul la o temperatură de 185⁰C. În acest timp, se separă albușurile de gălbenușuri în două boluri separate. Aveți grijă să folosiți un bol mai mare pentru albușuri.

Albușurile se bat bine cu un tel sau un mixer, până când acestea se întăresc.
Zahărul și gălbenușurile se amestecă bine.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Mucenici moldovenești. S-a aflat secretul gospodinelor

Citeste si: Kefir de casă. De ce este bine să consumi kefir. Îl poți prepara chiar la tine în bucătărie

Citeste si: Varză murată călită. Cea mai gustoasă rețetă. Ingredientul secret care îi dă toată savoarea

În gălbenușuri se adaugă făina, praful de opt, uleiul și apa. Toate ingredientele se amestecă bine, până când compoziția are un aspect catifelat.

Blat de tort. Rețetă care nu-l lasă să se "prăbușească"

Albușurile se încorporează și ele treptat și continuă să amesteci. Se toarnă alauatul într-o formă de tort sau un vas tapetat cu hârtie de copt.

Blatul de tort se pune în cuptor și se lasă să se coacă timp de aproximativ 30 de minute.
Blatul este gata în momentul în care, dacă introduci o scobitoare în aluat, aceasta iese curată și nu se prinde aluat de ea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI