Un bloc din centrul Israelului a fost avariat după un atac cu rachete din Fâșia Gaza. Supraviețuitorii sunt căutați sub dărâmături.

Teroriștii Hamas din Gaza au lansat un baraj de rachete în zona Tel Aviv. În Tel Aviv, Holon, Rishon, Lezion, au început să se audă sirene de avertizare.

Locuitorii au raportat explozii de la interceptoarele Iron Dome. Până în acest moment nu există informații despre răniți, potrivit primelor date ale serviciului de salvare.

Citește și: Povestea impresionantă a soldatului devenit erou după ce și-a sacrificat viața pentru a salva zeci de oameni: „Prindea grenade Hamas. A murit când a 8-a i-a explodat în mână”

Armata Israelului atacă Fâșia Gaza

Un tunel Hamas din Khan Younis a fost distrus în urma unui atac aerian al Israelului. În tunel se aflau rachete ale grupării Hamas și se afla în apropierea unui spital.

Atacul s-a soldat cu cel puțin 15 morți, potrivit antena3.ro

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Totodată, armata Israelului susține că a ucis un membru important al Hamas, Hassan al-Abdullah care coordona atacurile cu rachete din North Khan Younis. 

În urma atacurilor Israelului asupra Fâșiei Gaza, ministrul palestinian de Externe Riyad al-Maliki a declarat că Israelul trebuie să fie de acord cu încetarea totală a focului în Gaza pentru a permite imediata aducere a ajutoarelor umanitare în zonă.

Totodată, Lynn Hastings, coordonator ONU în Palestina, a cerut, joi, ca civilii să fie protejați indiferent de locul în care se află.

El a mai cerut ca toți ostaticii să fie eliberați, necondiționat.

„Când rutele de evacuare sunt bombardate, când oamenii din nord, precum și cei din sud sunt prinși în ostilități, când lipsesc elementele esențiale pentru supraviețuire și când nu există asigurări pentru întoarcere, oamenii nu au decât alegeri imposibile. Nicăieri nu este sigur în Gaza”, a declarat reprezentantul ONU, conform The Guardian.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Reprezentanții Hamas și un oficial iranian se află în vizită la Moscova. Liderul palestinian Mahmoud-Abbas va merge și el să discute cu Vladimir Putin

Israelul l-a ucis pe adjunctul șefului Hamas

Armata israeliană a anunțat că l-a ucis pe adjunctul liderului Hamas. Este vorba despre Shadi Barud.

Israelul susține că Shadi Barud alături de liderul Hamas, Yahya Sinwar sunt cei care au planificat atacurile din data de 7 octombrie din Israel. În urma acestora, au fost uciși peste 1.400 de oameni, iar alți peste 200 de oameni au fost luați ostatici de gruparea teroristă.

„Anterior, Barud a fost comandant de batalion al Hamas în Khan Yunis (oraș din sudul Fâșiei Gaza- n.r.)

și a fost responsabil pentru planificarea a numeroase atacuri teroriste împotriva civililor israelieni”, a mai spus armata israeliană, potrivit CNN.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si