Într-o declarație a ministerului de externe, Ucraina precizează că acţiunile Rusiei „arată un dispreţ flagrant faţă de regulile şi principiile dreptului internaţional” și că Kievul va colabora cu ţările partenere pentru a pregăti un răspuns, relatează Reuters.com

Citeste si: Klaus Iohannis invită și alte state NATO să trimită soldați în România. Șeful statului acuză "comportamentul tot mai agresiv al Rusiei în regiune" (VIDEO)

Ce au declarat oficialii ucrainieni?

„Astfel de acţiuni agresive ale Federaţiei Ruse, ca parte a războiului său hibrid împotriva Ucrainei, sunt inacceptabile. Aceasta este o complicaţie semnificativă şi nejustificată a transportului maritim internaţional, în special a comerţului, care poate provoca consecinţe economice şi sociale complexe, în special pentru porturile din Ucraina”, au spus autoritățile din Ucraina, citați de Antena3.ro.

Andrii Klymenko, membru al Institutului ucrainean de studii strategice la Marea Neagră spune că blocajul va fi unul la scară largă, probabil cel mai mare di ultimii opt ani. Acesta a mărturisit că Rusia a emis avertismente în Marea Neagră şi în Marea Azov în perioada 13-19 februarie pentru exerciţii de tragere cu rachete şi tunuri. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Rusia se pregăteşte să înceapă un exerciţiu nuclear. Scenariul negru, dezvăluit de la Londra

Exerciții navale în Marea Neagră

Moscova face în această lună exerciții navale în Marea Neagră, în același timp în care face exerciții terestre la nord de Ucraina, în Belarus. Toate acestea reprezintă demonstraţii de forţă, Occidentul spunând că ar putea fi un precursor al unei invazii, aspect pe care Moscova îl neagă.

Rusia a anunțat că șase nave de război au sosit la Sevastopol, în Crimeea, pe care Moscova a anexat-o de la Ucraina în 2014, informează Mediafax.

De ceva timp, Ucraina acuză că Rusia încearcă să distrugă comerțul din porturile sale sudice prin montarea a ceea ce poartă numele de blocade de facto. Ucraina este unul dintre principalii exportatori mondiali de oțel, cereale şi ulei de floarea-soarelui și face transporturile prin intermediul porturilor de la Marea Neagră și Marea Azov: Odessa, Pivdeny, Chornomorsk, Kherson, Mariupol şi Berdyansk. 

Citeste si: Militarii americani se pregătesc să plece către România. Care sunt misiunile pe care le vor îndeplini în țara noastră

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si