Momente cumplite în Valencia! Un incendiu devastator a izbucnit joi, la un bloc de 14 etaje, în jurul orei locale 17:00.

De la ce ar fi pornit vâlvătaia?

Se pare că respectivul bloc era administrat chiar de o româncă, care spune că fațada clădirii era protejată pentru incendii, însă izolarea clădirii ar fi făcut ca focul să se extindă cu repeziciune.

Din păcate, patru persoane au fost găsite decedate, iar alte 19 sunt în continuare căutate de către echipaje.

Pilar Bernabe, reprezentantul guvernului pentru regiunea Valencia, a declarat că este greu de spus câte persoane sunt dispărute, deoarece este vorba despre "o clădire cu multe apartamente, apartamente în care se aflau persoane de naționalitate străină, a căror localizare este mai greu de precizat".

Focarul acestui incendiu ar fi la nivelul 4, iar pompierii au reușit să ajungă doar până la nivelul 3, deoarece temperaturile sunt extrem de ridicate. În total, 15 persoane sunt grav rănite, printre ele aflându-se inclusiv șapte pompieri. Potrivit autorităților de urgență, aceștia nu sunt în pericol. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

”Se zvoneşte că unii dintre locatari nu sunt localizabili, sunt încă semne de întrebare dacă au devenit victime sau erau în alte locuri se pare că datorită materialelor cu care s-a construit faţada

blocului, s-a extins foarte repede şi la restul clădirii”,  a declarat Cristian Boteanu, medic în Valencia, pentru Observator.

Româncă administrator bloc Valencia

Un bloc din Valencia a fost mistuit de flăcări în noaptea de joi spre vineri.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Tânără înjunghiată în plină stradă, în Drobeta-Turnu Severin! Agresorul de 18 ani a încercat să se sinucidă în urma faptei

Spania este în doliu în urma acestui infern

Incendiul s-a extins și la o clădire adiacentă din cauza vântului puternic care sufla cu 64 km/h, a relatat agenția de presă de stat Efe.

Acum, a fost demarată o anchetă în acest caz, deoarece cauza incendiului nu a fost încă descoperită. Rapoartele menționează însă că răspândirea rapidă a acestuia ar putea fi materialul folosit la construcția clădirii construite în anul 2000.

Spania doliu incendiu Valencia

Persoanele care locuiau în blocul mistuit de flăcări vor primi locuințe noi.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Un vasluian și-a dat foc la casă, iar apoi și-a luat viața. Care este motivul care l-a împins să recurgă la gestul extrem

Primăria din Valencia va oferi o clădire cu 131 de locuințe pentru familiile care au suferit această tragedie. De asemenea, aceștia vor primi între 6000-10.000 euro ajutor pentru cele necesare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si