In articol:
- Blocurile au fost cumpărate de un om de afaceri din București
- Anina, locul în care a funcționat un sanatoriu
- Gura Văii, case de la 250 de euro
În vârful unei coline, cu vedere spre munții Semenic, 13 blocuri își așteaptă cumpărătorii. Proprietarul le-a scos la vânzare pe un site cu 49.000
"Cine le mai cumpără, repară pe astea? Moartea, că oamenii nu mai vor", spune un cioban.
Povestea cartierului-fantomă a început în anii '80, în momentul în care, din oridnul lui Nicolae Ceaușescu, a fost construită Termocentrala de la Crivina. Mii de muncitori au fost aduși să lucreze și au primit apartamente de lux în acest cartier.
"Sunt blocuri cu patru nivele.
Citeste si: Mario a fost înjunghiat în propria casă. Băiatul avea cinci ani
Blocurile au fost cumpărate de un om de afaceri din București
Blocurile dețin 166 de apartamente și au fost cumpărate de un om de afaceri din București cu 20.000 de euro unul. Scopul a fost de a investi în zonă, dar a renunțat la idee, iar acum le vinde la roșu.
"Părerea mea e că ar fi o zonă turistică bună. Ar atrage mulţi din toate zonele ţării şi nu numai din ţară", spune el. "Să le pună în vânzare după ce sunt făcute.
Citeste si: Polițiștii din Teleorman au arestat preventiv cinci persoane sub acuzația că au jefuit zeci de cavouri
Anina, locul în care a funcționat un sanatoriu
"Noi avem o altitudine de 600 de metri. Aerul din zona Aninei este un aer curat", susţine Gheorghe Românu, primarul din Anina. Datorită aerului bogat în ozon, la Anina a funcționat un sanatoriu renumit în Europa. Aici s-a tratat și vindecat de tuberculoză împărăteasa Sissi a Imperiului Austro-Ungar.
Gura Văii, case de la 250 de euro
Și într-o comună din Bacău au fost scoase la vânzare case cu 250 de euro bucata.Cel mai mare preț poate ajunge la 1.250 de euro. Casele din Gura Văii au fost construite în 2005-2006 pentru sinistrații unor inundații.