Iată de ce este denumită ziua de 17 ianuarie, „Blue Monday” sau „Cea mai tristă zi a anului”!

Scurt istoric despre Blue Monday

Blue Monday sau "Lunea tristă", din engleză: "blue"- trist și "Monday"- luni, este denumirea dată zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie considerată de către anumiți specialiști ca fiind cea mai deprimantă zi a anului.

În cele mai multe cazuri, Blue Modays este prima zi de luni lucrătoare a anului.

Expresia de „Blue Monday” a apărut în 2005 și îi aparține psihologului britanic Cliff Arnall. Această dată a fost publicată pentru prima dată într-un comunicat de presă de către Cliff Arnall, la momentul respectiv psiholog și profesor la Universitatea din Cardiff. 

De asemena, psihologul Cliff Arnall a creat și o formulă matematică pentru a calcula cele mai deprimante zile ale anului. Psihologul a luat în considerare vremea, facturile la utilități, datoriile, nivelul motivațional, precum și faptul că majoritatea oamenilor urăsc zilele de luni. Formula este următoarea:

Formula elaborată de psihologul Cliff Arnall prevede calcularea unor parametri clari, precum analizarea condițiilor meteorologice, nivelul datoriilor acumultate, ziua plății facturilor, numărul zilelor care s-au scurs de la Crăciun sau lipsa de motivație.

Blue Monday 2022. Când este cea mai tristă zi din an

Blue Monday 2022. Când este cea mai tristă zi din an

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: 24 ianuarie zi liberă: O nouă mini-vacanţă pentru români

Cum să depășești cea mai tristă zi din an în 2022

Psihologul Cliff Arnall consideră că lunea este recunoscută de toată lumea ca fiind ozi deprimantă, după timpul petrecut în weekend.

Astfel, reîntoarcerea la muncă și începerea unei noi săptămâni este asociată cu o stare constantă de tristețe.

În cele din urmă, există și persoane care nu cred în semnificația acestei zile, ci mai degrabă susțin că ar fi momentul oportun pentru a începe noi proiecte.

În plus, în anul 2014, o companie de băuturi a contrazis această teorie, precizând că „Blue Monday” nu este în cea de-a treia zi de luni a anului, ci înprima zi de luni a anului. Această zi, considera compania, este cea mai deprimantă, întrucât este prima luni la locul de muncă în noul an.

De asemenea, un studiu realizat în urmă cu mai mulți ani pe un eşantion de 2.000 de britanici a arătat că, persoanele care stau lângă fereastră sau care ies la plimbare pot scăpa mai uşor de starea de depresie din această perioadă a anului. Totodată, experţii recomandă sporturile specifice iernii sau exerciţiile la sală.

Citeste si: Sărbători legale 2022. Calendarul zilelor libere în noul an

Când este cea mai fericită zi din an

Potrivit aceloraşi specialişti, cea mai fericită zi a anului va corespunde în 2022, datei de 17 iunie, mai exact a treia zi de vineri din luna respectivă.

Blue Monday 2022. Când este cea mai tristă zi din an

Blue Monday 2022. Când este cea mai tristă zi din an

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Tot psifhologul Cliff Arnall este cel care a ajuns la concluzia ca ziua de 17 iunie e cea mai fericita zi din an si a dezvoltat si o formula pe baza careia și-a formulat concluzia.

Formula celei mai fericite zi din an arata astfel: O+ (N x S)+ Cpm/T+ He, unde fiecare simbol reprezinta ceva.

Astfel, “O” înseamnă “afara”, “N”, reprezinta “natura”, “S”, “socializarea”. “Cpm” adună amintirile verilor din copilărie, “T” reprezintă temperatura aerului, iar “He” aduce “nerăbdarea că vine vacanța”.

Fiecare dintre aceste simboluri, au câte o semnificație ce duce la “cea mai fericita zi a anului 2022”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si