UPDATE: Ministrul Aurescu a ajuns la Ambasada Turciei la București pentru a semna în cartea de condoleanţe.

”Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă spre cei afectaţi de această tragedie, precum şi spre cei care contribuie la eforturile de salvare aflate în desfăşurare, între care şi echipe de intervenţie din România”, a arătat ministrul Aurescu în mesajul său, reiterând disponibilitatea României de a oferi sprijin poporului turc, în spiritul relaţiilor strânse de prietenie dintre cele două ţări.

Bogdan Aurescu a declarat că un grup de studenți români vor fi ajutați să se repatrieze cu o navă MApN.

Bogdan Aurescu a vorbit despre situația românilor din Turcia

„21 de cetăţeni români au fost repatriaţi, până acum. De altfel, azi cinci cetăţeni români s-a repatriat printr-un zbor de linie. Se află în atenţie un alt grup de cetăţeni români, un grup de studenţi care vor fi ajutaţi să se repatrieze, sperăm tot cu o navă a MApN, a afirmat Bogdan Aurescu, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: O femeie de 36 de ani și doi copii din Republica Moldova au murit în cutremurul din Turcia

Acesta susține că un grup de zece români se află încă la Ankara și că autoritățile din România se află permanent în contact cu ei.

Nu există solicitări de repatriere venite din Siria

„Încă din primul moment ne-am coordonat cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a putea să derulăm toate aceste urgenţe.

Citește și: VIDEO- Cutremurul din Turcia a fost prevestit cu câteva minute înainte ca iadul să se dezlănțuie! „Este atât de înfricoșător”

Am avut date concrete şi pe baza lor am putut să prezentăm toate elementele specifice de care am avut nevoie, inclusiv privind ajutorul umanitar pentru Siria. Am discutat cu DSU şi în coordonare cu instituţiile europene vom participa la ajutorarea cetăţenilor afectaţi de acest cutremur”, a explicat prim-ministrul. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si