Close sidebar
Close sidebar

Bogdan Olteanu are interdictie de a se intalni si a discuta cu parintii sai si cu fosta sotie

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, eliberat recent din arestul preventiv si plasat in arest la domiciliu, are interdictie de a se intalni si a discuta cu mai multe persoane, printre care se numara parintii sai, dar si fosta lui sotie, care urmeaza sa fie audiati ca martori in dosarul de coruptie, in privinta modalitatii de dobandire a averii, potrivit deciziei instantei supreme.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Judecatorii inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au admis recent contestatia lui Bogdan Olteanu impotriva deciziei de prelungire a arestului preventiv si care l-au plasat pe acesta in arest la domiciliu, au stabilit ca el sa nu se intalneasca sau sa discute cu mai multe persoane ce urmeaza sa fie audiate in dosarul de coruptie ca martori.

Astfel, Olteanu trebuie ”sa nu comunice cu martorii deja audiati in cauza- Eftime Ionut Adrian, Ifteni Ion, turcan Octavian, Sorin Enache, Liviu Mihaiu, Attila Korodi, Teodorescu Gheorghe, Zavaleche Cecilia, Pasti Vladimir Sergiu si Ghergut Dan Ion, cu suspectul Sorin Ovidiu Vintu si cu persoanele ce urmeaza a fi audiate - Olteanu Danut, Olteanu Ecaterina, Andone Cristina, Dragos Nedelcu, Sergiu Toader si Coconov Paul”.

incalcarea acestei interdictii ar permite procurorilor DNA solicitarea schimbarii masurii arestului la domiciliu in cea a arestului preventiv.

Instanta suprema a admis contestatia lui Bogdan Olteanu la arestarea preventiva si a dispus, definitiv, inlocuirea acestei masuri cu arestul la domiciliu, incepand de la 1 septembrie. 

Olteanu este pus sub acuzare de procurorii DNA pentru ca ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Bogdan Olteanu a contestat la inalta Curte de Casatie si Justitie masura luata de magistrati pe 22 august de prelungire a arestarii preventive. La acea data, in timpul sedintei de judecata, apararea lui Bogdan Olteanu a invocat faptul ca suspectul este intr-o stare de bulversare emotionala si nu isi poate exercita asa cum se cuvine dreptul la aparare din arest.


Fostul viceguvernator al BNR a mai stat in arest la domiciliu si din 29 iulie pana in 12 august, cand a fost arestat preventiv. inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, in 12 august, arestarea preventiva a lui Bogdan Olteanu, atunci fiind emis un mandat pentru 16 zile.

Procurorii au aratat, in referatul prin care au cerut instantei supreme arestarea preventiva, ca in 31 iulie 2008, Bogdan Olteanu, atunci presedinte al Camerei Deputatilor, a mers in Delta Dunarii cu un elicopter pus la dispozitie de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.
in urma discutiilor, omul de afaceri i-ar fi promis suma de un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Transferul banilor ceruti de Bogdan Olteanu ar fi fost facut dintr-un cont bancar deschis in Cipru intr-unul din Bulgaria, deschis de o firma inregistrata in Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retrasi in numerar in trei transe, in 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI