Coronavirusul a lovit puternic țara sud-americană – printre zecile de mii de oameni infectați din Bolivia se numără și președinta interimară a țării, primarul capitalei Boliviene și alți peste 12 oficiali guvernamentali au fost testați pozitiv la COVID-19.

Pe lângă efectele dezastruoase pe care criza coronavirusului le are asupra sănătății publice și asupra economiei, lucrurile sunt înrăutățite de faptul că oamenii, disperați să se salveze de boală, recurg la tratamente netestate și periculoase – există cazuri în care unii cetățeni au luat, fără să întrebe vreun medic, substanțe precum dioxid de clor sau alți astfel

de dezinfectanți.

Citeste si: Ce restricții introduce Guvernul Orban de la 1 august. Modificare de ultima oră (VIDEO)

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Autoritățile au anunțat că cei care promoveaza tratamente de acest fel vor fi cercetați. Ingerarea acestor substanțe nu are efect asupra virusului, însă duce la scăderea dramatică a tensiunii arteriale, vomitat excesiv, insuficiență hepatică și eventual, la deces.

Președinta Boliviei, infectată cu coronavirus

Preşedinta interimară a Boliviei, Jeanine Anez, a anunţat joia trecută că a fost testată pozitiv la coronavirus şi că se simte bine, potrivit presei internaționale.

Este al doilea şef de stat sud-american pozitiv la coronavirus, după preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care a anunţat marţi acest lucru.

Citeste si: Coronavirus- Nou record în statul american Florida

Nu doar președinta Boliviei, în vârstă de 53 de ani, este infectată printre oficialii de rang înalt ai țării, conform  NDTV. Trei membri ai guvernului Anez, printre care miniştrii preşedinţiei, Yerko Nunez, şi sănătăţii, Eidy Roca, au făcut cunoscut în ultimele zile că au fost contaminaţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si