Țara care a declarat „stare de calamitate” din cauza pandemiei
Bolivia a declarat „stare de calamitate publică” ca urmare a impactului financiar cauzat de pandemia de coronavirus și de criza sanitară care lovește această țară sud-americană, relatează CNN.
Coronavirusul a lovit puternic țara sud-americană – printre zecile de mii de oameni infectați din Bolivia se numără și președinta interimară a țării, primarul capitalei Boliviene și alți peste 12 oficiali guvernamentali au fost testați pozitiv la COVID-19.
Pe lângă efectele dezastruoase pe care criza coronavirusului le are asupra sănătății publice și asupra economiei, lucrurile sunt înrăutățite de faptul că oamenii, disperați să se salveze de boală, recurg la tratamente netestate și periculoase – există cazuri în care unii cetățeni au luat, fără să întrebe vreun medic, substanțe precum dioxid de clor sau alți astfel
Autoritățile au anunțat că cei care promoveaza tratamente de acest fel vor fi cercetați. Ingerarea acestor substanțe nu are efect asupra virusului, însă duce la scăderea dramatică a tensiunii arteriale, vomitat excesiv, insuficiență hepatică și eventual, la deces.
Președinta Boliviei, infectată cu coronavirus
Preşedinta interimară a Boliviei, Jeanine Anez, a anunţat joia trecută că a fost testată pozitiv la coronavirus şi că se simte bine, potrivit presei internaționale.
Este al doilea şef de stat sud-american pozitiv la coronavirus, după preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care a anunţat marţi acest lucru.
Nu doar președinta Boliviei, în vârstă de 53 de ani, este infectată printre oficialii de rang înalt ai țării, conform NDTV. Trei membri ai guvernului Anez, printre care miniştrii preşedinţiei, Yerko Nunez, şi sănătăţii, Eidy Roca, au făcut cunoscut în ultimele zile că au fost contaminaţi.