Medicul din Craiova a analizat luni de zile virusul, într-un studiu care poate răsturna tot ceea ce ştiam până acum. Pacienţii rămân cu leziuni grave, asemănătoare celor provocate de arsuri sau chiar bătăi. 

Medicul este convins că pacienții infectați cu noul coronavirus nu se pot recupera în proporție de 100%.

Citeste si: „Batman”, confirmat cu coronavirus

Medicul Laurenţiu Mogoaţă: "Nu am mai văzut astfel de modificări. Sunt modificări brutale". 

Pacienții care dezvoltă forme grave, medii şi grave, de infecţie cu SARS COV 2, rămân în opinia medicului craiovean, rămân cu sechele.

Citeste si: Cum a reacționat Bianca de la Puterea Dragostei când a aflat că Livian are o nouă iubită: “Mă iertați, uitasem să șterg pozele cu noi doi”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

"Leziunile pulmonare, leziunile cardiace, leziunile hepatice erau evidente. Deja la examenul macroscopic al organelor, s-a constatat că plămânii erau cu multă hemoragie, cu tromboze vasculare, îşi pierduseră elasticitatea, erau puternic modificaţi. Iată o structură total modificată a plămânului.

Nu se mai cunoaşte nicio alveolă pulmonară. Practic, plămânul este ocupat de un ţesut conjunctiv tânăr, un ţesut similiar care apare după arsuri, după tăieturi, după agresiuni fizice. Vedeţi, nu se mai cunoaşte plămânul sub niciun fel. Nu am mai văzut astfel de modificări. Sunt modificări brutale", a declarat medicul, potrivit Observator News.

Citeste si: Rusia, somată să facă anchetă privind otrăvirea opozantului Alexei Navalnîi

Medicul din Craiova arată că virusul Sars Cov 2 afectează şi inima, fiind cazuri în care muşchiul inimii este rupt.

"Plămânul nu-şi mai revine în totalitate şi aş fi curios să văd, toţi cei care au făcut forme severe, cam ce valori ale plămânului au, cât este oxigenul în sânge şi ce capacitate pulmonară au, pentru că, în mod sigur, asemenea modificări pulmonare duc la fibroze pulmonare masive", a explicat medicul.

Citeste si: Femeie de 54 de ani din Sălaj, condamnată să meargă 60 de zile la biserică după ce s-a dezbrăcat la videochat

Toate studiile arată că nu numai plămânul are receptori care favorizează pătrunderea virusului în celule. "Au şi celulele care tapetează vasele de sânge, au asemenea receptori şi inima şi ficatul şi pancreasul şi tubul digestiv. Şi atunci infecţia este multi organă. Când spun toţi: m-am vindecat de Covid, nu este chiar aşa, că rămân sechele. Sută la sută, niciodată nu cred că se vor mai vindeca!", a precizat profesorul universitar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si