Revoltă absolută la spitalul din Reșița, acolo unde bolnavii de cancer se luptă zi de zi să supraviețuiască, în mizerie, la Spitalul Județean din Reșița. 

Aici se pare că boala cruntă vine la pachet cu surprize, mai exact, umilință. Pacienții de la Oncologie imobilizați la pat nu sunt schimbați cu orele. 

Citește și: VIDEO- Nou scenariu în privința dezincriminării abuzului în serviciu! Se renunță la pragul de 9.000 de lei?

Pacienții sunt căzuți pe jos în saloane și abandonați. Apoi mor. Aceasta este realitatea dură pe care oamenii bolnavi de cancer trebuie să o suporte la spitalul din Reșița.

Bolnavi de cancer, lăsaţi neschimbaţi

O asistentă de la spitalul din Reșița se plânge că trebuie să aibă grijă de prea mulți oameni, singură, fără infirmieră sau brancardier.

Citește și: VIDEO- Sute de amenzi date de polițiștii locali din Bârlad au fost anulate din cauza scrisului indescifrabil

Noaptea, la ora 23, când am venit eu... Nu pot să stau să scol să-l schimb, dacă pacientul doarme. Sunt singură pe tură, nu era un singur pacient, erau foarte mulţi, ce puteam să fac la ora 6? La cine (n.r. să cer ajutor), că nu aveam pe nimeni", a spus Cristina Gherman, asistentă Oncologie, pentru observatornews.ro

Aceste orori erau prezente în vara anului trecut, dar situația este aceeași și în prezent.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Am rugat familiile, având în vedere deficitul, fără să respecte orele de vizită, să ne susţină, să ne ajute.

Este trist pentru toată lumea şi pentru noi", susţine Dacian Purcăriţa, şef Secţie Oncologie.

Citește și: O familie din Prahova și-a omorât copilul de 4 ani după ce l-a opărit/ Av. Cuculis: „Pur și simplu au topit copilul în cadă”

Care este motivul din spatele traiului greu din spital?

Se pare că personalul este insiuficient și uneori chiar epuizat. 

„În ziua de azi, noi trebuie să facem de toate. Este dezastru, una singură pe schimb, chiar este greu! Mult timp nu cred că o să mai reziste nimeni dacă se continuă aşa", spune o asistentă de la Oncologie.

Deși conducerea a tras mai multe semnale de alarmă cu privire la insuficiența personalului, Consiliul Județean nu s-a implicat.

Citește și: Adrian Minune, de urgență la spital. Ce diagnostic îi vor pune medicii

Lipsa de personal s-a acutizat în urmă cu un an. Conducerea spitalului susţine că a tras de multe ori semnale de alarmă, dar nu a avut parte de sprijin din partea Consiliului Judeţean, care putea să aprobe angajările. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Personalul medical pe de o parte este epuizat, pe de altă parte este insuficient. Noi am demarat diverse proceduri pentru angajare. Ne spune că suntem mult prea numeroşi ca şi structură şi că trebuie să facem reducere", declară Alina Stancovici, managerul spitalului.

Citește și: Filmul tragediei din Prahova! Cum s-a stins din viață fetiţa de 2 ani, ucisă cu sânge rece de cea care i-a dat viață

„N-am avut niciodată, probabil că au mai venit, au aruncat nişte hârtii, dar n-au venit niciodată la mine nici managerul sau şeful de secţie să spună ne trebuie, insistăm, aveam nevoie", spune Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean.

DSP face verificări la spitalul din Reşiţa

Direcţia de Sănătate Publică s-a autosesizat şi a dispus verificări.

„Este regretabil faptul că aceste imagini sunt constatate într-o unitate din judeţul nostru", spune Dănilă Miloş, DSP Caraș-Severin. 

Citește și: Abuzul în serviciu, ”mărul” discordiei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si