Valul de scumpiri afectează și instituțiile medicale ale României, astfel încât majorarea alocației pentru hrana bolnavilor este dată la o parte de prețurile mari la alimente, inclusiv cele de bază.

Un factor important al situației alarmante din spitalele românești îl reprezintă și facturile duble sau chiar triple la utilități, în comparație cu anul precedent. În această situație, chiar și reprezentanții unităților medicale se întreabă ce vor pune în farfurii pacienților, în această iarnă.

Citeste si: Cum s-au schimbat legile în România după tragedia de la Colectiv. În urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015, peste 60 de persoane aveau să-și piardă viața

Viața grea din spitalele din România

Deoarece suma totală de 22 de lei pe care statul o alocă spitalelor pentru 3 mese zilnice este mult prea mică, o doamnă care a născut la o maternitate din București a dezvăluit pentru un post de televiziune cunoscut că, în acele momente, a ales pachetul primit de acasă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Un exemplu pentru traiul anevoios din spitalele românești este chiar Spitalul Alexandru Obregia care asigură în fiecare zi hrană pentru aproximativ 800 de pacienți și care, din cauza scumpirilor, s-a ajuns în situația în care să se repete procedurile de licitație.

„Nu toți furnizorii reușeau să-şi păstreze preţurile pe o perioada îndelungată. Sunt facturi de gaze care ajung la 400.000 de lei sau facturi de energie care ajung la 600.000

de lei", a declarat Mihail Buţurcă, directorul finaciar al Spitalul Obregia.

Citeste si: Cura ”minune” de slăbit duce la spital

Există spitale unde situația asigurării hranei este diferită

Având în vedere perioada precară pe care o traversează instituțiile medicale românești, există, totuși, și unități unde situația este diferită. Acest lucru este datorat faptului ca unele spitale au bucătărie proprie și, ca atare, se descurcă mai bine. Spre exemplu, cadrele medicale de la Spitalul Marie Curie povestesc că nu iau în calcul să facă economii.

Ministerul Sănătăţii a promis un mecanism de compensare, astfel încât să fie completate bugetele spitalelor în perioada următoare. 

Citeste si: Constantin Enceanu trece prin clipe de coșmar. Cântărețul are mari dureri și va ajunge pe mâna medicilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si