Close sidebar
Close sidebar

Bolnavii infectați cu variola maimuței trebuie să evite contactul cu animalele de companie

Persoanele infectate cu virusul care cauzează variola maimuței trebuie să nu intre în contact cu animalele lor de companie.

Diana Puiu,

Bolnavii infectați cu variola maimuței trebuie să evite contactul cu animalele de companie

[Sursa foto: cronicaromana.net]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În urma creșterii numărului de persoane infectate cu acest virus, Agenția națională pentru siguranța sanitară a făcut un avertisment cu privire la chestiunea transmiterii bolii la animalele de companie.

Citeste si: Primul caz de variola maimuţei în România. Este vorba de un bărbat din Bucureşti

Sciuridele, rozătoarele și câinii-de-preerie constituie o familie sensibilă la un posibil risc de infectare. Nu există încă date sigure cu privire la câini și dihori.

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre variola maimuței în România. Ce recomandări are Ministrul Sănătății pentru populație

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Ținând cont de aceste date, ANSES recomandă “să se evite la maximum contactele dintre animal şi persoana infectată, ideal lăsând animalul în îngrijirea unei alte persoane pe durata perioadei de izolare a pacientului”.

A fost confirmat al treilea caz de variola maimuței

Ministrul Sănătății le recomandă cetățenilor să evite relaţiile întâmplătoare cu persoane necunoscute, precizând că această boală este până în prezent transmisă mai degrabă pe cale sexuală. 

Citeste si: OMS caută un nou nume pentru variola maimuței, actuala denumire fiind considerată discriminatorie

“Nu aş vrea să fac astfel de speculaţii cât timp noi nu avem niciun fel de informaţie în acest sens.

Există anchete epidemiologice în desfăşurare, dar pentru că aceste anchete epidemiologice se bazează pe declaraţiilor persoanelor infectate, viteza lor de finalizare a acestor anchete câteodată nu este foarte mare. (…) Este dreptul fiecărei persoane în ceea ce priveşte viaţa personală,  atât timp cât acest lucru nu afectează sănătatea altora”, a menţionat Rafila.  

Citeste si: Când va primi România dozele de vaccin împotriva variolei maimuței. Declarația Ministrului Sănătății

“Întotdeauna dacă discutăm de o boală cu transmitere sexuală, prezervativul este o metodă de prevenire care nu este infailibilă. Ştiţi că singura metodă infailibilă este abstinenţa. Aşa scrie în literatura de specialitate, dar evident folosirea prezervativului, folosirea corectă a prezervativului, este o metodă de a scădea foarte mult riscul de transmitere a infecţiilor cu transmitere sexuală şi se dovedeşte că această boală este până în momentul de faţă transmisă mai degrabă pe cale sexuală”.  

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI