Probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale din cadrul examenului national de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2018) sunt programate in perioada 12-22 februarie 2018 si sunt asteptati sa participe cei peste 177.000 de elevi din clasele a XII-a si a XIII-a, dar si absolventi din promotiile anterioare. Probele scrise vor avea loc din 25 iunie.

”Examenele sunt in afara legii intrucat Bacalaureatul poate fi sustinut, conform Legii educatiei, numai de catre absolventii de liceu.

Or, noi in luna februarie nu discutam in niciun caz de absolventi. Este practic in afara legii si da posibilitatea oricui sa conteste aceste probe”, a afirmat la RFI Marius Nistor.

El mai spune ca cele patru probe orale ale  examenului de Bacalureat, desi ii avantajeaza pe elevi, bulverseaza programul scolar din aceasta perioada.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Ganditi-va ca, in aceeasi zi, elevii trebuie sa participe si la competente si, totodata, sa isi faca si orele de curs. Lucrul este valabil si pentru cadrele didactice. Va fi un efort formidabil ”, afirma Marius Nistor.

Conform alineatului 2 al articolului 77 din Legea educatiei nationale, "elevii care au promovat clasa a XII-a/a XIII-a vor sustine examenul national de bacalaureat".

Pe de alta parte, insa, in conunicatul prin care anunta inceperea probelor orale ale examrnului, Ministerul Educatiei  invoca articolul 78 alineatul  din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, care prevede ca aceste evaluari pot fi organizate si se desfasoara la nivelul unitatii de invatamant, in timpul anului scolar, pe parcursul semestrului al II-lea, in fata unei comisii prezidate de directorul unitatii de invatamant si numite prin decizie a inspectorului scolar general, in conditiile stabilite de metodologia de examen.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si