In articol:
De 1 decembrie, Ziua Națională a țării, oamenii sărbătoresc românește. Cei mai mulți dintre români păstrează tradiția acestul eveniment și mănâncă fasole boabe cu ciolan. Medicii spun, totuși, cum ne afectează sănătatea masa de 1 decembrie.
Citește și: Unde pleacă românii de 1 decembrie
Ce trebuie să afle românii
Fasolea boabe cu ciolan și micii sunt felurile de mâncare ce nu lipsesc de pe mesele românilor în ziua de 1 decembrie, atunci când se sărbătorește Ziua Națională. Deși sunt, într-adevăr, preparate delicioase, sunt extrem de nesănătoase. Specialiștii spun că aceste mâncăruri conțin minim 68 de E-uri și de cinci ori mai multă sare decât recomandă medicii.
Citeste si: Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia- kanald.ro
„Pentru a nu depăși cantitatea de zahăr și sare recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, Aplicația InfoCons ne ajută să ne setăm preferințele de consum precum cantitatea maximă de zahăr, sare, calorii, numărul maxim de aditivi alimentari, precum și tipul de alergeni pe care ne dorim să îi evităm în produsele pe care le consumăm", arată Asociația pentru Protecția Consumatorilor.
Citește și: Parada militară de 1 decembrie 2022. Programul complet al evenimentelor din București- IMAGINI LIVE
Citește și: 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Ce sărbătoresc, în realitate, românii pe 1 decembrie
Masa de 1 Decembrie poate ajunge până la 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 5 grame de sare pe zi.