Coreea de Nord a declarat vineri că a testat un "sistem de arme nucleare submarine" ca răspuns la exerciţiile navale comune desfăşurate de SUA, Japonia și Coreea de Sud, transmite agenţia de stat KCNA.

Citește și: Imagini rare din Coreea de Nord. Doi adolescenți încătușați în fața unui stadion plin de oameni și trimiși pentru 12 ani în lagăre de muncă

„Exercițiile maritime comune” desfășurate de cele trei țări, care au avut loc în apele din jurul insulei Jeju, au devenit „o cauză a destabilizarii în continuare a situației regionale” și o „amenințare gravă” la adresa securității Coreei de Nord, potrivit un purtător de cuvânt din Ministerul Apărării din Coreea de Nord.

Coreea de Nord amenință cu sistemul „Haeil 5-23”

Ca o contramăsură la „amenințarea gravă” venită din partea SUA și aliaților săi, Coreea de Nord a testat sistemul „Haeil 5-23”, care a fost în curs de dezvoltare în apele Mării de Est, potrivit KCNA.

Nu este clar de cât timp este sistemul nuclear în curs de dezvoltare.

Vara trecută, Coreea de Nord a testat o serie de rachete balistice intercontinentale care au căzut în Marea Estului și au fost considerate o „încălcare clară” a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Armatele americane, sud-coreene și japoneze au desfășurat exerciții navale comune, care implică portavionul USS Carl Vinson, în această săptămână, potrivit ABC News.

Kim Jong-un: Nu vom evita războiul

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut luni un amendament constituțional pentru a schimba statutul Coreei de Sud ca ”stat separat” și a avertizat că, deși țara sa nu caută războiul, nu intenționează să îl evite, a relatat agenția de stat KCNA.

Kim Jong-un a declarat că este concluzia sa finală că unificarea cu Sudul nu mai este posibilă, într-un discurs rostit la Adunarea Supremă a Poporului, acuzând totodată Seulul că urmărește prăbușirea regimului de la Phenian.

"Nu vrem război, dar nu avem nicio intenție de a-l evita", a declarat Kim Jong-un.

Șefa diplomației din Coreea de Nord, vizită la Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit marţi, la Moscova, cu ministrul nord-coreean de Externe, semn al apropierii dintre cele două ţări vecine care s-a accelerat de la începutul ofensivei ruse în Ucraina. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Potrivit preşedinţiei ruse, Choi Son-hee a fost primită de preşedintele Putin la Kremlin.

Cei doi lideri au discutat despre acordurile încheiate între cele două ţări, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, fără a da detalii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si