Centrala nucleară din Zaporojie a fost lovită de un bombardament.

În urma impactului, una dintre cele două linii electrice care alimenteză centrala a fost oprită pentru o perioadă de timp.

Linie de alimentare oprită la Zaparojie. Bombardament la centrala nucleară!

Herman Haluşcenko, ministrul ucrainean al energiei, a anunțat că centrala nucleară de la Zaporojie a fost bombardată. Potrivit acestuia, atacul masiv asupra centralei a fost realizat de Rusia și este unul de mare amploare.

În urma bombardamentului, una dintre liniile de alimentare ale centralei a fost oprită pentru o perioadă de timp.

Inamicul conduce în prezent cel mai mare atac asupra industriei energetice ucrainene din ultima vreme. Din cauza bombardamentelor, una dintre liniile de alimentare cu energie electrică către centrala nucleară de la Zaporojie a fost întreruptă, a declarat Herman Halușcenko, potrivit agerpres.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Alegerile prezidențiale din Rusia 2024: Vladimir Putin ”se îndreaptă” spre al cincilea mandat de președinte. Cine sunt contracandidații săi?

centrala nucleara

Bombardament la centrala nucleară Zaporojie!

[Sursa foto: istockphotos]

Ce se întâmplă cu centrala nucleară?

Se pare că centrala nucleară de la Zaporojie este alimentată, în prezent, de o singură linie de energie. Asta înseamnă că centrala a fost conectată la reţeaua electrică a Ucrainei, recent reparată după ce, în urmă cu puțin timp, a fsot distrusă de un alt bombardament rusesc.

Conectarea centralei nucleare la rețeaua electrică a Ucrainei reprezintă o situație periculoasă, care ar putea produce, din nou, o pană de curent la Zaporojie.

Aceasta situaţie este extrem de periculoasă şi ameninţă să declanşeze o situaţie de urgenţă, deoarece în cazul deconectării acestei ultime linii de comunicaţie cu reţeaua electrică naţională, centrala nucleară de la Zaporojie va fi în pragul unei noi pene de curent, a declarat autoritatea ucraineană, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

Guvernatorul din Zaporojie a declarat că pe parcursul nopții au fost raportate mai multe bubuituri în zona centralei. Mai mult decât atât, 12 rachete rusești au fost lansate asupra zonei, în noaptea de joi spre vineri. Atacul a distrus mai multe case și a produs un număr necunoscut de victime.

Centrala nucleară de la Zaporojie este cea mai mare din Europa.

Începând cu anul 2022, de când a început războiul dintre Rusia și Ucraina, rușii au lansat mai multe atacuri masive asupra centralei nucleare de la Zaporojie, care au condus la deconectarea completă a acestei de la rerțeaua de energie. Înainte de începerea războiului, centrala nucleară Zaporojie producea 20% din energia din Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si