Inspectorii sanitar veterinari si pentru siguranta alimentelor care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival au verificat modul in care sunt respectate conditiile sanitare-veterinare si pentru siguranta alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare in unitati din Navodari, Mamaia, Eforie, Costinesti si Mangalia.
"Au fost verificate 37 de unitati, iar in urma controalelor, inspectorii au constatat o serie de neconformitati, dupa cum urmeaza: manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare; comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar; etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare; neintretinerea spatiilor de lucru, a utilajelor si ustensilelor folosite; depozitarea necorespunzatoare
a produselor alimentare", arata ANSVSA, intr-un comunicat.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Inspectorii sanitar veterinari au amendat sapte restaurante, o pensiune si un fast food, valoarea totala a sanctiunilor fiind de 20.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate si retrase de la comercializare 29 kilograme de carne si produse din carne, improprii consumului uman, cantitatea fiind transmisa catre o unitate specializata in neutralizarea acesteia.