”Aşa cum s-a anunţat încă de luni, Regatul Unit a indentificat o nouă variantă a Covid-19 prin monitorizarea genomică de către Serviciul de Sănătate Publică din Anglia”, a declarat Whitty, care a adăugat că, pe baza datelor preliminare şi a creşterii rapide a incidenţei îmbolnăvirilor în zona de sud-est, se poate afirmă că ”noua tulpină se răspândeşte mult mai repede”.

Whitty a precizat că a fost alertată Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi că datele existente sunt analizate în continuare.

”Nu există nicio dovadă care să sugereze că noua tulpină provoacă o rată mai mare a mortalităţii sau că afectează rezultatele referitoare la vaccinuri sau tratamente, însă se lucrează în continuare pentru a verifica aceste lucruri”, a afirmat oficialul medical.

”Date fiind recentele evoluţii, este mai vital ca oricând ca populaţia să continue să ia măsuri pentru a reduce răspândirea”, a conchis Chris Whitty, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru sănătate şi asistenţă socială postat pe site-ul Guvernului britanic.

Începând cu 13 decembrie, au fost identificate 1.108 de cazuri de Covid-19 cu noua variantă, predominant în sudul şi estul Angliei, au anunţat autorităţile.

Dar, în prezent, nu există dovezi că varianta ar provoaca infecţii severe cu Covid-19 sau că ar face vaccinurile mai puţin eficiente, au spus oamenii de ştiinţă.

”Ambele întrebări necesită studii suplimentare”, au spus cercetătorii COG-UK.

Boris Jhonson- noua tulpină de coronavirus este cu 70 la sută mai transmisibilă

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că primele indicii arată că noua tulpină de coronavirus este cu 70 la sută mai transmisibilă decât cea originală.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Johnson a precizat că a fost informat cu privire la cele mai recente date şi că autorităţile trebuie să acţioneze. El a adăugat că nu există dovezi că îmbolnăvirile sunt mai severe, însă contaminarea este mult mai facilă.

boris jhonson despre noua tulpină coronavirus
Premierul Boris Jhonson.[Sursa foto: PixaBay]

“Cu inima grea trebuie să vă spun că nu putem continua planurile de Crăciun aşa cum erau. Consider sincer că nu există altă alternativă”, a spus Boris Johnson.

Citeste si: S-a descoperit vaccinul izbavitor contra COVID-19? Marea Britanie a achizionat deja 90 de milioane de doze!

Premierul a anunţat că Londra şi alte regiuni din sud-estul Angliei – aproximativ o treime din populaţia Angliei, care până acum se aflau în zona a treia de risc, vor fi incluse într-o nouă zonă, 4. Locuitorii din zona respectivă de risc trebuie să nu îşi părăsească locuinţele, excepţie făcând deplasările esenţiale. Magazinele neesenţiale se vor închide, iar activităţile de relaxare şi distracţie în aer liber vor fi interzise. Întâlnirile cu alte persoane în aer liber vor fi limitate, astfel că fiecare om se poate întlni cu o singură persoană, scrie Reuters.

Citeste si: Țara care introduce un lockdown şi suspendă zborurile din cauza virusului Sars-Cov-2

Persoanelor din zona 4 le vor fi interzise reunirile cu alte persoane în perioada Crăciunului. Toţi ceilalţi englezi îşi vor putea vedea prietenii şi rudele doar o zi. Planurile iniţiale erau de o relaxare de cinci zile a restricţiilor.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Noile reguli intră în vigoare la miezul nopţii.

Vineri, Johnson afirma că speră că în Anglia nu va fi necesar al treilea lockdown după Crăciun.

Mutaţiile sau modificările genetice apar în mod natural la toate virusurile, inclusiv la SARS-CoV-2, pe măsură ce se reproduc şi circulă în populaţiile umane. În cazul SARS-CoV-2, aceste mutaţii se acumulează la o rată de aproximativ una până la două mutaţii pe lună la nivel global, potrivit specialiştilor în genetică ai COG-UK.

"Ca urmare a acestui proces continuu, multe mii de mutaţii au apărut deja în genomul SARS-CoV-2 de la apariţia virusului, în 2019", au spus ei.

Majoritatea mutaţiilor observate până acum nu au avut niciun efect aparent asupra virusului şi doar o minoritate este susceptibilă să schimbe virusul într-un mod semnificativ- de exemplu, făcându-l mai capabil să infecteze oamenii, mai probabil să provoace boli severe, sau mai puţin sensibil la apărarea imună naturală sau indusă de vaccin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si