Potrivit prim-ministrului, negocierile cu Vladimir Putin sunt ca și cum te-ai tocmi cu „un crocodil care ți-a prins piciorul între fălcile sale”, relatează  BBC.

Boris Johnson compară negocierile de pace cu Putin cu negocierile cu un crocodil

Adresându-se reporterilor în timpul unui zbor către India, premierul Marii Britanii a sugerat că Putin ar putea căuta să negocieze doar dacă ar fi câștigat o poziție de forță în Ucraina.

Dar el a avertizat că liderul rus ar putea încerca apoi să lanseze un nou asalt asupra capitalei Kiev.

În ceea ce privește partea ucraineană, Johnson crede că președintele Zelenski vrea să vadă forțele ruse expulzate din estul Ucrainei, dar că ar putea lua în considerare să negocieze pe seama peninsulei Crimeea, care a fost anexată de forțele ruse în 2014.

Citeste si: Putin anunţă că a fost testată cu succes racheta balistică intercontinentală Sarmat. Va „consolida potenţialul de luptă” şi „securitatea Rusiei”

În orice caz, el a spus că este la latitudinea oamenilor să decidă asupra viitorului lor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Nimic nu ar trebui să fie decis cu privire la Ucraina fără Ucraina”, a spus el.

Norvegia a trimis în Ucraina 100 de rachete antiaeriene Mistral

Sistemul de apărare anti-aeriană este „o armă eficientă” și „va fi de mare ajutor Ucrainei”, a spus ministrul.

Norvegia furnizează Kievului aproximativ 100 de rachete Mistral și un număr mic de unități de lansare, potrivit ministerului apărării.

Citeste si: Klaus Iohannis, discuție cu președintele Bulgariei despre situația îngrijorătoare din Ucraina și Marea Neagră

Sistemul Mistral era eliminat treptat de armata norvegiană, „dar este încă o armă modernă și eficientă, care va fi de mare ajutor pentru Ucraina”, a spus Gram.

Armele fuseseră deja trimise din Norvegia, a spus ministerul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si