Johnson s-a lăudat singur şi s-a comparat cu „o rachetă care şi-a încheiat misiunea” şi reintră în atmosferă. „ Îi voi oferi acestui guvern sprijinul meu cel mai fervent ”, a mai spus acesta.

Boris Johnson a părăsit apoi Downing Street

Plecarea fostului premier britanic a avut loc într-un automobil, acesta îndreptându-se spre Balmoral, Scoția, unde îşi va prezenta oficial demisia reginei Elisabeta a II-a. Suverana

britanică îi va cere apoi lui Liz Truss să formeze un nou guvern, într-o perioadă critică pentru Regatul Unit, care trece printr-o criză atât economică, cât și socială.

Citeste si: Cine este Liz Truss, noul premier al Marii Britanii. De ce i se spune "Regina Instagram"

Boris Johnson a părăsit așadar „cea mai bună slujbă din lume”, aşa cum el însuși o denumise, după 3 ani şi 44 de zile, după o serie de scandaluri care au declanşat zeci de demisii în anturajul său de la începutul lunii iulie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

După ce a demisionat forțat, Johnson a gestionat doar treburile curente ale guvernului, în aşteptarea desemnării succesorului său. El va rămâne deputat. Potrivit The Guardian, încă pozitiv, Boris Johnson a declarat, în timp ce părăsea Downing Street, că Marea Britanie va ieși mai puternică din această criză economică.

„Au schimbat regulile la jumătate, dar nu asta contează acum”

Este o perioadă dificilă pentru economie.

Este o perioadă dificilă pentru familiile din întreaga țară. Putem și vom trece prin ea, vom ieși mai puternici după de ea ”​​, a spus el.

Citeste si: 25 de ani de la moartea prințesei Diana. Admiratorii prințesei îi aduc omagii la palatul Buckingham sau la Paris

Deși cu un început al discursului promițător și liniștit, Johnson nu s-a putut abține și și-a manifestat și nemulțumirile, declarând că regulile s-au schimbat în timpul jocului.

Ștafeta va fi predată în ceea ce s-a dovedit a fi, în mod neașteptat, o adevărată cursă. Au schimbat regulile la jumătate, dar nu asta contează acum”, a spus fostul premier britanic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si