Close sidebar
Close sidebar

Boris Johnson speră să ridice ultimele restricţii anti-COVID până în iunie

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat, luni, că speră la reîntoarcerea la o viaţă normală de acum şi până la sfârşitul lunii iunie în Anglia. Astfel, acesta a prezentat o strategie strategia de ieşire din izolare pe care o vrea "prudentă", dar "ireversibilă", şi care va începe cu redeschiderea şcolilor la începutul lui martie, scrie AFP.

Alina Raducu,

Boris Johnson speră să ridice ultimele restricţii anti-COVID până în iunie

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Marea Britanie, una dintre cele mai afectate țări europene cea mai grav afectată de coronavirus cu peste 120.000 de morţi, s-a izolat pentru a treia oară la începutul anului în faţa unei explozii a epidemiei din cauza unei variante mai contagioase apărute în sudul Angliei, care a afectat spitalele.

În ce constă relaxarea restricțiilor în Marea Britanie?

Conform calendarului decis în fiecare naţiune, Marea Britanie se pregăteşte de o relaxare, restricţiile şi campania de vaccinare masivă determinând o scădere a infectărilor, internărilor şi deceselor.

"Nu putem continua la nesfârşit cu restricţii care slăbesc economia noastră, bunăstarea noastră mentală şi fizică", a explicat premierul Boris Johnson în faţa deputaţilor, prezentând strategia pentru Anglia.

În Anglia, cu 56 de milioane de locuitori, şcolile vor fi primele care vor beneficia de relaxarea restricţiilor, cu redeschiderea lor pe 8 martie.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Din 29 martie, ordinul de a rămâne acasă va fi ridicat şi vor fi permise adunări în aer liber, limitate la şase persoane sau două gospodării diferite.

Magazinele neesenţiale, saloanele de coafură, pub-urile, dar doar în exterior- şi muzeele vor se vor redeschide până în 12 aprilie

Cinematografele, hotelurile, stadioanele (cu maximum 10.000 de persoane), hoteluri şi catering (în interior) vor urma să fie redeschise în 17 mai, data la care persoanele din diferite gospodării se vor putea întâlni în interior.

Dacă situaţia sanitară o va permite, restricţiile care limitează contactele sociale vor fi ridicate pe 21 iunie cel mai devreme, la fel şi telemunca.

Boris Johnson a afirmat că rice decizie va fi luată în funcţie de elementele ştiinţifice la dispoziţie, precum eficienţa vaccinurilor anti-Covid şi scăderea spitalizărilor. Guvernul şi-a creat strategia de ieşire din criză pe campania de vaccinare, lansată la începutul lui decembrie.

Un adult din trei a primit deja prima doză, adică mai mult de 17,5 milioane de persoane, şi de acum până în aprilie cei cu vârste de peste 50 de ani vor fi toţi parţial vaccinaţi.

Citeste si: Record de decese în SUA din cauza virusului SARS Cov-2

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI