Peste 600 de elevi de la o școală din județul Botoșani au fost evacuați, în cursul zilei de luni, după izbucnirea unui incendiu în unitatea de învățământ. 

Citește și: VIDEO- Noi detalii în cazul fetelor răpite și violate din Brașov! Ele au fost scoase din familie și se află la Protecția Copilului

Ce a provocat incendiul

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani a anunțat că incendiul a fost provocat de o lampă de iluminat dintr-un grup sanitar, situat la etajul I al Școlii Generale nr.

14 din municipiul Botoșani. Alarma a fost dată de o îngrijitoare care a simțit mirosul de fum, iar sutele de elevi care se aflau în pericol, au fost evacuați de către cadrele didactice.

„În urma apelului la 112, la faţa locului s-au deplasat, în cel mai mai scurt timp, patru echipaje din cadrul Detaşamentului de Botoşani, cu patru autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, precum şi două ambulanţe SAJ. Aceştia au constatat că ardea o lampă de iluminat dint-un grup sanitar, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost lichidat", a transmis ISU Botoşani.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citește și: Un elev din Baia Mare este anchetat după ce s-ar fi dezbrăcat complet în fața clasei. Băiatul ar fi consumat droguri

Un scurtcircuit ar fi responsabil de eveniment

ISU Botoșani a anunțat că, cel mai probabil, evenimentul a avut loc din cauza unui scurtcircuit.

„La faţa locului au ajuns prefectul judeţului, Sorin Cornilă, inspectorul şef al ISU Botoşani şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani.

Aceştia au dispus verificarea modului de exploatare a instalaţiei electrice şi a efectuării reviziilor tehnice periodice. Şcoala are autorizaţie de securitate la incendiu", a mai precizat ISU  Botoşani.

Potricit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, un cadru didactic a suferit un traumatism la gleznă. Persoana vătămată a primit îngrijiri emdicale la fața locului de la echipajul SAJ.

Citește și: Ce discutau pe Whatsapp elevele agresate de Cornel Bleajă, fostul lider PSD. „Mă ghemuiam pe cât puteam în bancă”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si