Dupa Brasov, Oradea si Sfantu Gheorghe, cele mai curate orase sunt considerate Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Pitesti, Targu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin si Targu Mures.

Capitala ocupa pozitia 23 in clasamentul national general.

Printre orasele care au primit cele mai slabe notari din partea locuitorilor lor la capitolul curatenie se mai numara Satu Mare, Focsani, Galati si Alexandria, Zalau, Suceava si Bacau.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnata de 42.969 de romani ca fiind zona cu cel mai ridicat nivel al curateniei, pe cand Moldova ocupa ultima pozitie.

Cartierele desemnate de romani ca fiind cele mai curate sunt din Brasov, cu Avantgarden, Racadau si Centrul Civic ocupand primele trei pozitii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Clasamentul este completat de cartierele Gruia si Grigorescu (Cluj-Napoca), Aviatiei si Nicolae Grigorescu (Bucuresti), Andrei Muresanu (Cluj-Napoca) si Pajura (Bucuresti).

La polul opus, zona cu cel mai scazut nivel de curatenie este Floresti, localitate limitrofa Clujului.

"Curatenia unui oras este influentata de mai multi factori, de la prezenta sistemelor de colectare a deseurilor, la proiecte de urbanism care sa ofere locuitorilor mai multe posibilitati de a avea si pastra un oras cat mai curat. Avem orase si cartiere ce au fost taxate de catre locuitorii lor din cauza lipsei containelor pentru colectarea selectiva a deseurilor, a numarului mare de gunoaie, PET-uri sau resturi menajere aruncate pe strada", a declarat seful site-urilor Storia.ro

si OLX Imobiliare.

Peste 35.000 de bucuresteni si-au evaluat cartierele in care locuiesc, primele pozitii din punct de vedere al nivelului de curatenie fiind reprezentate de Aviatiei, Nicolae Grigorescu si Pajura.

Perceptia asupra curateniei in orasele din Romania este cea de-a cincea tema a studiului amplu realizat de Storia.ro si agentia de cercetare D&D Research, „Orasele si cartiere din Romania", ce se va desfasura pana la finalul anului 2017.

Pana in prezent, 199.621 de romani au raspuns chestionarului propus de Storia.ro, citat de news.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si