Dupa Brasov, Oradea si Sfantu Gheorghe, cele mai curate orase sunt considerate Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Pitesti, Targu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin si Targu Mures.
Capitala ocupa pozitia 23 in clasamentul national general.
Printre orasele care au primit cele mai slabe notari din partea locuitorilor lor la capitolul curatenie se mai numara Satu Mare, Focsani, Galati si Alexandria, Zalau, Suceava si Bacau.
Cartierele desemnate de romani ca fiind cele mai curate sunt din Brasov, cu Avantgarden, Racadau si Centrul Civic ocupand primele trei pozitii.
Citeste si: Șoc în timpul unei execuții, în SUA. Ce a făcut un bărbat chiar înainte de a muri- antena3.ro
Clasamentul este completat de cartierele Gruia si Grigorescu (Cluj-Napoca), Aviatiei si Nicolae Grigorescu (Bucuresti), Andrei Muresanu (Cluj-Napoca) si Pajura (Bucuresti).
La polul opus, zona cu cel mai scazut nivel de curatenie este Floresti, localitate limitrofa Clujului.
"Curatenia unui oras este influentata de mai multi factori, de la prezenta sistemelor de colectare a deseurilor, la proiecte de urbanism care sa ofere locuitorilor mai multe posibilitati de a
Peste 35.000 de bucuresteni si-au evaluat cartierele in care locuiesc, primele pozitii din punct de vedere al nivelului de curatenie fiind reprezentate de Aviatiei, Nicolae Grigorescu si Pajura.
Perceptia asupra curateniei in orasele din Romania este cea de-a cincea tema a studiului amplu realizat de Storia.ro si agentia de cercetare D&D Research, „Orasele si cartiere din Romania", ce se va desfasura pana la finalul anului 2017.
Pana in prezent, 199.621 de romani au raspuns chestionarului propus de Storia.ro, citat de news.ro.