Bogdan Cepoiu, administratorul adăpostului Rianbow Shelter din Shelter, nu va fi judecat pentru ”rănire sau schingiurie a animalelor” pentru că această infracțiune nu există în Codul Penal. El a fost trimis în judecată pentru gestiune frauduloasă și abuz în serviciu. Procesul a fost înregistrat la Judecătoria Brașov la mijlocul lunii iulie însă primul termen nu a fost încă fixat.

Mai mulți proprietari de animale care adoptaseră câini sau pisici de la adăpostul lui Cepoiu și îi trimiteau lunar acestuia sume de bani pentru întreținerea lor s-au constituit părți civile în proces.

Printre aceștia există și o britanică ce sponsoriza adăpostul. De asemenea, mai multe asociații de protecție a animalelor apar ca părți în proces.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Bogdan Cepoiu a mai fost însă trimis în judecată într-o altă cauză. Este vorba despre ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, infracțiune pentru care a fost trimis în fața judecătorilor de la Brașov în cursul lunii august. Nici în acest caz nu a fost stabilit un prim termen al procesului. În ambele dosare judecate, Cepoiu riscă o condamnare la închisoare, însă ar putea scăpa și cu o simplă amendă penală.

Bogdan Cepoiu nu a explicat de ce a lăsat animalele să moară

La începutul acestui an, la adăpostul din Prejmer, Brașov au fost găsite peste 70 de cadavre de câini și pisici. Descoperirea a fost făcută după ce administratorul adăpostului nu a mai răspuns apelurilor venite din partea celor care aveau animale aici. Câinii au murit de foame și de sete, deși în incintă au fost descoperiți saci de mâncare.

Câteva zile mai târziu, Bogdan Cepoiu a fost ridicat de polițiști de la domiciliul său. Până acum, el nu a putut explica public de ce a lăsat animalele să moară, inclusiv propriul cățel, găsit și el printre celelalte animale moarte în adăpost.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si