Brâul Maicii Domnului a ajuns la Parohia „Sfântul Ilie” Ghen­cea din Capitală, unde rămâne în perioada 30 mai- 4 iunie, 2024.

Citește și: Ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 1 iunie 2024

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegație de maici de la Mănăstirea Panagia Kato Xenia din provincia Almyros din Grecia a însoţit racla cu Sfântul Brâu.

Pe toată durata șederii Sfântului Brâu la Biserica „Sfântul Ilie”-Ghencea, va fi săvârșită zilnic Sfânta Liturghie, precum și sfinte slujbe dimineața și seara.

Brâul Sfintei Fecioare Maria, făcător de minuni

Evenimentul organizat de Parohia „Sfântul Ilie”-Ghencea reprezintă un moment de excepție în viața comunității ortodoxe din București și nu numai.

Acest demers spiritual, cu valenţe liturgice, culturale și educaționale, își propune să ofere enoriașilor de toate vârstele ocazia rară de a se închina, de a se ruga și de a cinsti obiectul Sfintei Fecioare Maria.

Potrivit tradiției, Brâul Maicii Domnului ar fi fost țesut de însăși Fecioara Maria, iar până în secolul al XIV-lea odorul s-a aflat la Constantinopol.

"Ne aflăm în anul dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor, iar cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel vom organiza o serie de conferințe medicale și duhovnicești", a declarat părintele paroh de la Biserica Sf. Ilie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Fosta soție a lui Sebastian, atac subtil la adresa Robertei de la „Casa iubirii”?! „Tu nu ai niciodată cum”- wowbiz.ro

Care este programul slujbelor de închinare la Brâul Maicii Domnului

Programul din perioada 30 mai- 4 iunie este următorul:

Vineri, 31 mai, de la ora 19:00, prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, va susține prelegerea: „Sănătatea femeii- important de știut”, iar de la ora 19:30, conf. univ. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, va susține prelegerea: „Comunicarea și înțele­ge­rea între medic și pacient”.

Sâmbătă, 1 iunie, de la ora 19:00, dr. Iulia Țincu, medic pediatru, va sus­ține prelegerea: „Cum ne men­ținem copiii sănătoși”, iar de la ora 19:30, dr. Iulian Rotaru, medic chirurg cardio-pediatru la Spitalul Budimex din București, va susține prelegerea: „Sus inimile, dragi copii!”

Duminică, 2 iunie, de la ora 19:00, prof. univ. dr. Cătălina Poiană va susține prelegerea: „Cum prevenim obezitatea”, iar de la 19:30, conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian, medic diabetolog, va susține prelegerea: „Postul din perspectivă medicală, nutrițională și teologică”.

Luni, 3 iunie, de la ora 19:00, conf. dr. Vasile Cristescu, manager Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din București, va vorbi despre „Relația dintre credință și vindecare în spital”, iar de la 19:30, Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale va susține un concert cu cântări bizantine, în mod deosebit închinate Maicii Domnului.

Citeste si: Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când se va revedea cu iubitul său: „Să învăț să îi fac ceva de mâncare. Să îi fac curat, să mergem la sală.”- kfetele.ro

Citeste si: Altercația violentă pe care ar fi avut-o Ștefan Bănică Jr. și Mihaela Rădulescu: "Risca să se transforme în altceva". Ies la iveală noi detalii din relaţia pe care au avut-o cei doi- radioimpuls.ro

Marți, 4 iunie, de la ora 7:30 până la ora 12:00, racla cu Sfântul Brâu al Maicii Domnului va fi dusă spre închinare la biserica din incinta Spitalului „Marius Nasta” din sectorul 5, unde se va oficia Taina Sfântului Maslu.

Adresa Parohiei „Sfântul Ilie”- Ghen­cea este str. Floare de Gheață nr. 1, sector 5, Prelungirea Ghencea.

 

Brâul Maicii Domnului, adus în Capitală. Eveniment religios important pentru credincioși

Brâul Maicii Domnului, adus în Capitală. Eveniment religios important pentru credincioși

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si