Este a treia oara cand Brazilia blocheaza accesul la nivel national pentru reteaua WhatsApp, anunta presa braziliana, citata de Hotnews. De data aceasta, decizia a fost luata dupa ce reteaua a refuzat sa ofere informatii intr-o ancheta penala.

"Ordinul nu a fost respectat, in ciuda faptului ca a fost emis de trei ori, necesitand astfel adoptarea unor masuri coercitive", a declarat judecatoarea Daniela Barbosa de Souza, potrivit site-ului de stiri Folha de Sao Paulo.



Conform sursei citate, judecatorul a cerut sa aiba continutul de conversatii trimis in timp real pentru investigatie, dar modul de criptare "end-to-end", introdus in luna aprilie, este un avantaj pe care il detine reteaua WhatsApp.

WhatsApp se confrunta cu amenzi zilnice de 15.000 de dolari, pentru ca nu respecta ordinele juridice. Facebook, care detine aplicatia, sustine ca nu pastreaza arhivele conversatiilor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si