Sediul unei bănci din municipiul Bistriţa, situat lângă Palatul Administrativ, a fost evacuat în jurul orei 14:00. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a precizat pentru că decizia a fost luată în urma unui apel la 112, prin care era anunţat că va exploda o bombă în clădire.

Palatul Administrativ a fost evacuat

Ca măsură de siguranţă, s-a decis şi evacuarea Palatului Administrativ, ce adăposteşte Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean, dar şi clădirea din apropiere în care se află sediul unui ziar şi unităţi de alimentaţie publică.

Au fost mobilizate mai multe echipaje de poliţie care au delimitat zona, nepermiţând cetăţenilor să se apropie, a anunțat Agerpres.

Citeste si: Proteste ale sindicaliștilor din cauza reducerii sporurilor

O altă alertă cu bombă a fost anunțată miercuri

Miercuri,10 februarie, Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului unic de urgență 112, de către un femeie vorbitoare de limba rusă, comunicând că în incinta Judecătorii Chișinău sediul Ciocana, se află un obiect explozibil. Forțele de ordine imediat au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii.

Citeste si: VIDEO -Sute de români,sechestrați ore în șir în aeroportul din Cancun

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„În urma verificării clădirii cât și adiacentul Judecătorii Chișinău sediul Ciocana, de către specialiștii din cadrul seviciului „Bomteh”, obiectele suspecte sau cele explozibile nu au fost depistate. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru “Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”, susțin oamenii legii.

Ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Ciocana, întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a făcut apelul cu atragerea la răspundere conform legislației în vigoare.

Conform legislației individul care a făcut apelul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani, relatează ZiarulDeGardă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si