UPDATE: Atacatorul Thomas Crooks avea explozibili în mașină și acasă!

Anchetatorii au declarat că au descoperit explozibili atât în mașina principalului suspect, cât și acasă, în Bethel Park, oraș aflat la aproximativ 70 de kilometri de Butler.

Deși inițial se vehiculase informația că Thomas Crooks a fost identificat cu ajutorul unor probe ADN, surse din anchetă au precizat că, de fapt, au folosit arma folosită de acesta pentru a-i afla identitatea.

Presa internațională mai notează că atacatorul fusese considerat suspect cu câteva zeci de minute înainte de tentativa de asasinat asupra fostului președinte Trump. Tânărul de 20 de ani se comporta ciudat în apropierea detectoarelor de metale, au spus reprezentanți ai autorităților locale. Oamenii legii au anunțat prin stație ca Thomas Crooks să fie ținut sub observație pentru că are un comportament ciudat. Cu toate acestea, bărbatul a reușit să ajungă înarmat cu o pușcă semi-automată pe acoperișul unei clădiri aflate la doar 100 de metri de scena pe care Donald Trump își ținea discursul electoral.

UPDATE: Tânărul atacator, filmat pe acoperiș chiar înainte să înceapă să tragă! Imaginile momentului sunt AICI.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

UPDATE: Tatăl atacatorului e în stare de șoc!

Matthew Crooks, tatăl lui Thomas Matthew Crooks, e în stare de șoc de când a aflat ce s-a întâmplat la mitingul electoral din Butler.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani a spus că va face declarații abia după ce va vorbi cu oamenii legii. "Încă încerc să îmi dau seama ce s-a întâmplat", a declarat el, citat de BBC.

UPDATE: Ies la iveală noi detalii despre tentativa de asasinare a lui Trump. Martorii spun că l-au observat pe lunetist, dar polițiștii i-au ignorat. "L-am văzut clar cu o pușcă"

Un martor la tentativa de asasinare a lui Donald Trump face mărturii șocante. Bărbatul a declarat că mai mulți oameni au semnalat autorităților prezența lunetistului, dar au fost ignorați. Declarațiile halucinante sunt aici.

UPDATE: "Era întins pe jos, avea un glonț în cap". Mărturia unui medic care a încercat să-l resusciteze pe spectatorul împușcat. Ce s-a întâmplat, de fapt, după tentativa de asasinare a lui Donald Trump

Bărbatul era plin de sânge, întins pe jos, iar glonțul îi străpunsese partea stângă a capului. Mărturia cadrului medical este AICI: Mi-am făcut loc până acolo și...

UPDATE: Spectatorul mort la mitingul electoral al lui Trump a fost împușcat în cap. Martor: "A murit pe loc!"

Victima se afla, se pare, fix pe linia de tragere dintre atentatorul Thomas Matthew Crooks și Donald Trump. Bărbatul a fost împușcat în cap și s-a prăbușit imediat. Citește AICI detalii de ultimă oră despre ce s-a întâmplat cu bărbatul ucis. Dezvăluiri uluitoare ale martorilor


UPDATE: Donald Trump, filmat când coboară din avion, în New Jersey

Fostul președinte american a fost filmat când coboară din avion, în New Jersey, la doar câteva ore după ce a fost rănit într-o tentativă de asasinat în Butler, Pennsylvania.

Candidatul republican se simte bine și face chiar și cu mâna celor prezenți pe pistă, la sosirea sa.

UPDATE: Poliția din Pennsylvania: Nu mai sunt amenințări

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani- wowbiz.ro

Citeste si: Imane Khelif a apărut pe Instagram cu un nou look. Cum s-a filmat controversata pugilistă, acuzată că este bărbat- antena3.ro

Oamenii legii declară că nu mai au motive să creadă că ar exista alte amenințări, după tentativa de asasinat a lui Trump.

UPDATE: Donald Trump s-a întors acasă, în New Jersey

Fostul președinte american se simte bine după ce a fost rănit la ureche. A primit îngrijiri medicale de urgență, apoi a părăsit spitalul. Trump s-a întors deja acasă, în locuința sa din New Jersey, anunță jurnaliștii de la BBC.

UPDATE: Principalul suspect a fost identificat. Numele lui este Thomas Matthew Crooks și are 20 de ani.

Reprezentanții FBI au făcut public numele atacatorului. Este vorba despre Thomas Matthew Crooks, un tânăr de doar 20 de ani, originar din Pennsylvania. „Nu avem în prezent un motiv identificat”, a precizat agentul special FBI Kevin Rojek.

"Ancheta este în plin proces de desfășurare. Apelăm la toți cei care dețin informații despre această situație. Oricine are fotografii sau filmări care ne poate ajuta în investigație este încurajat să ni le trimită online".

Principalul suspect în cazul tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump ar fi fost identificat cu ajutorul unor probe ADN. Deși autoritățile de peste Ocean au refuzat inițial să ofere detalii, presa internațională susține că se știe cine este bărbatul care a vrut să-l asasineze pe Trump, a împușcat un spectator și a rănit grav alți doi oameni. Este vorba, se pare, de un tânăr în vârstă de 20 de ani.

Bărbatul care a fost ucis de un lunetist imediat ce a deschis focul la mitingul electoral ar fi originar din Pennsylvania, statul american unde avea loc evenimentul.

UPDATE: VIDEO Momentul în care bărbatul care a încercat să-l asasineze pe Donald Trump este ÎMPUȘCAT de un lunetist

A fost filmat momentul în care bărbatul care a vrut să-l asasineze pe Donald Trump a fost împușcat mortal de un lunetist. Citește AICI mai multe detalii+VIDEO

UPDATE: Atacatorul a tras de la 100-130 de metri

Potrivit primelor informații oferite de Secret Service, principalul suspect se afla la o distanță de aproximativ 130 de metri. El a deschis focul de pe o clădire din apropiere, împușcând mortal un spectator și rănind grav alți doi. Au fost trase mai multe focuri cu pușcă semi-automată de tip AR-15. Un lunetist l-a împușcat.

Un martor a povestit că a văzut un bărbat înarmat târându-se pe o clădire din apropiere și a încercat să alerteze autoritățile. „Am arătat spre tipul care se târa pe acoperiș”, a precizat el, citat de BBC.

UPDATE: Lt. col. George Bivens a oferit o scurtă declarație de presă: „În acest moment, nu avem niciun motiv să credem că există vreo altă amenințare”.

Presa internațională susține că atacatorul a fost identificat, însă deocamdată nu vor fi date publicității mai multe informații. Ce se știe deocamdată este că ar fi vorba despre un bărbat, adult. Acesta ar fi fost ucis de un lunetist, la scurt timp după ce a deschis focul. Se poziționase pe o clădire din apropierea pieței unde Trump își ținea discursul electoral, dar în afara perimetrului, a precizat agentul special FBI Kevin Rojek.

UPDATE: Donald Trump a primit îngrijiri medicale, apoi a părăsit spitalul.

Citeste si: Emilia Ghinescu, despre viața în casa părintească și greutățile prin care a trecut mama ei. “Nu avea tipul meu de personalitate și poate nici să se descurce așa cum m-a ajutat pe mine Dumnezeu.”- kfetele.ro

Citeste si: Bătaie generală la concertul lui Babasha din Cernavodă! O polițistă a fost rănită și transportată la spital- radioimpuls.ro

Citeste si: Scene halucinante la un concert al manelistului Babasha: O polițistă a fost lovită cu pumnul de un bărbat- antena3.ro

UPDATE: Donald Trump le-a mulțumit agenților serviciilor secrete că i-au salvat viața. Citește AICI mai multe detalii

UPDATE: Ancheta preluată de FBI

Atacul asupra lui Donald Trump, tentativă de asasinat, susțin reprezentanții FBI.

„În această seară, am avut ceea ce numim o tentativă de asasinat împotriva fostului președinte SUA Donald Trump. Este încă o scenă activă a crimei”, a declarat Kevin Rojek, agentul special responsabil al biroului FBI. El a precizat că nu s-a știut de existența unui atacator pe acoperiș până când nu s-au auzit focurile de armă. Nu s-au făcut publice detalii despre identitatea principalului suspect. Autoritățile au făcut apel către americani, aceștia fiind rugați să anunțe dacă au orice informații care ar putea ajuta.

Știrea inițială:

Donald Trump a fost evacuat de urgență de la un miting electoral care avea loc în Butler, Pennsylvania. Fostul președinte american avea sânge pe față. El ar fi fost rănit, se pare, la urechea dreaptă. Potrivit unor surse citate de agențiile de presă internaționale, ar putea fi vorba despre o tentativă de asasinat.

Presupusul atacator a fost împușcat de serviciile secrete. Acesta ar fi împușcat mortal un spectator și ar fi rănit alți doi participanți, care sunt acum în stare gravă. Autoritățile au confirmat că toate victimele sunt de sex masculin. În schimbul de focuri nu a fost rănit niciun polițist sau alt membru al forțelor de ordine.

Donald Trump împușcat în timpul unui discurs la un miting electoral

Tentativă de asasinat a lui Donald Trump? Fostul președinte american tocmai începuse un discurs în Butler, Pennsylvania, când s-a auzit un zgomot puternic. El a fost pus la pământ de agenții serviciilor secrete. Trump a declarat apoi, pe Truth Social, că și-a dat seama că ceva este în neregulă. "Am auzit un șuierat, apoi zgomotele de împușcături și imediat am simțit glonțul sfâșiindu-mi pielea". El a fost ridicat și escortat la mașină. Avea sânge pe față, dar și-a ridicat, triumfător, pumnul în aer către spectatorii care participau la eveniment. A fost transportat la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Donald Trump este în siguranță acum și se simte bine. „Tocmai am vorbit la telefon cu tatăl meu şi starea lui de spirit este foarte bună. El nu va înceta niciodată să lupte pentru a salva America, indiferent de ceea ce stânga radicală aruncă asupra lui”, a declarat fiul candidatului american, Donald Trump Jr.

Fiica lui Trump, Ivanka, a reacționat imediat și a ținut să le mulțumească susținătorilor care îi sunt acum alături și se roagă pentru sănătatea lui: „ Voi continua sa mă rog pentru țara noastră. Te iubesc, tată, azi și întotdeauna”.

Atacatorul a fost ucis de agenții serviciilor secrete. Reprezentanții FBI nu au oferit deocamdată informații despre identitatea celui care a tras și nici despre motivele atacului său. Presupusul suspect a tras de pe acoperișul unei clădiri din apropierea mitingului electoral. Un martor susține că l-a văzut pe atacatorul înarmat cu o pușcă târându-se pe un acoperiș din apropiere înainte să audă zgomotul focurilor de armă, scrie BBC.

Reacția lui Joe Biden după ce Donald Trump a fost împușcat

„Am fost informat cu privire la împuşcăturile de la mitingul lui Donald Trump din Pennsylvania. Sunt recunoscător să aud că este în siguranţă şi se simte bine. Mă rog pentru el şi familia sa şi pentru toţi cei care au fost la miting, în timp ce aşteptăm informaţii suplimentare. Jill şi cu mine suntem recunoscători Serviciului Secret pentru că l-au pus în siguranţă. Acest tip de violenţă nu-şi are loc în America. Trebuie să ne unim ca naţiune pentru a o condamna”, a spus președintele american Joe Biden.

„Nu există loc în America pentru acest tip de violență. Trump este rănit, este unul dintre motivele pentru care trebuie să unim această țară”, a spus președintele Biden într-un discurs ținut în Delaware.

Liderul de la Casa Albă a precizat că nu a reușit, în ciuda eforturilor, să ia legătura cu Donald Trump.

„Nu există loc pentru violența politică în democrația noastră. Ar trebui să fim cu toții ușurați că fostul președinte Trump nu a fost grav rănit. Eu și Michelle îi dorim o recuperare rapidă”, a reacționat, în urmă cu puțin timp, și Barack Obama.

sursa foto: Profimedia Images


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si