UPDATE

Reprezentanții companiei Wizzair au confirmat printr-un comunicat incidentul petrecut pe pista aeroportului din Suceava. Aceștia au precizat faptul că a fost pusă la dispoziție o aeronavă de înlocuire pentru zborul Suceava-Dortmund, care va transporta pasagerii la destinație.

"Wizz Air confirmă că zborul său W6 4692 de la Suceava la Dortmund, din data de 14 martie 2023, în timp ce rula la ieșirea din poziția de parcare, a intrat în coliziune cu stabilizatorul orizontal drept al unei alte aeronave WIZZ, care era parcată pe o poziție adiacentă, fără pasageri la bord.

Toți pasagerii zborului Suceava-Dortmund sunt nevătămați și au fost debarcați în siguranță. Wizz Air pune la dispoziție o aeronavă de înlocuire pentru zborul afectat și va transporta pasagerii la destinație în cursul zilei de astăzi. Wizz Air își cere scuze pasagerilor afectați și îi asigură pe toți clienții că siguranța și securitatea pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor sale rămân prioritatea principală a companiei aeriene.", au transmis aceștia.

 

Știrea inițială

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Două aeronave ale companiei Wizz Air care se aflau pe platforma aeroportului s-au ciocnit ușor marți, 14 martie. 

Zborurile au fost anulate

Pasagerii au fost debarcați după ce cele două avioane s-au lovit, iar cele două zboruri au fost amânate.

În incident au fost implicate două avioane Airbus A320 care urmau să opereze zborurile din Suceava spre Dortmund și Londra.

Avionul înmatriculat 9H-WBV a lovit ușor cu vârful aripii ampenajul Airbusului A320 înmatriculat HA-LWZ.

Potrivit primelor informații, nu există victime.

Citește și: La un pas de o tragedie aviatică în Cuba. Un avion a aterizat de urgenţă la Havana

Comunicatul Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava

„Astăzi, 14 Martie 2023, a avut loc un incident de aviație pe platforma de îmbarcare/debarcare a Aeroportului „Ștefan cel Mare-Suceava. Incidentul a constat în atingerea usoară a două aeronave ale companiei Wizz Air. Pasagerii care urmau să zboare spre Dortmund au fost debarcați în siguranță, înregistrându-se doar pagube materiale”.

Din primele informații, vinovat ar fi dispecerul de sol care nu a aproximat bine distanțele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si