Oriunde te-ai afla în Japonia nu ești niciodată departe de o masă inedită. Pentru mulți, Tokyo și sushi merg mână în mângă. Nigiri-sushi este cel mai popular sushi din întreaga lume, iar sutele de turiști care merg acolo nu ratează ocazia de-al mânca.

Citește și: VIDEO- Cât ne costă o vacanță în Tokyo

Takoyaki, unul dintre cele mai populare mâncăruri japoneze

Japonezii sunt mari amatori și de street-food. În centrele comerciale, pe alei sau în parcuri, pot fi văzute zeci de tarabe cu diferite bunătăți, în fața cărora se formează cozi kilometrice. Takoyaki este unul dintre cele mai populare mâncăruri din Japonia. Este făcută dintr-un aluat de făină de grâu și coaptă într-o tavă cu forme speciale. De obicei, gustarea în formă de sferă este umplută cu carne de caracatiță, ghimbir murat și ceapă verde.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cel mai popular desert pe care turiștii îl găsesc la orice colț este cheescake-ul.

Mădălina Bichir, reporter Kanal D: ”Cel mai faimos cheescake din Osaka. Ce-l face atât de popular este că este extrem de pufos. Prețul este de 35 de lei.”

Cât costă un bilet de avion pentru Japonia

Tot pe străzile din Osaka putem găsi și faimoasele gyoza, dar și o mulțime de dulciuri colorate. Prețurile pentru mâncare și cazare sunt similare cu cele dintr-o țară vestică, însă costurile de deplasare sunt mult mai mari.

Un bilet de avion doar dus depășește 1.000 de euro, iar un bilet de tren între localități ajunge la 500 de lei între Osaka și Tokyo.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si