“Un gulyas adevarat are gulyasometru! Trebuie sa stea lingura drept in el! ”, spune unul dintre bucatari.
16 ceaune si tot atatia bucatari. A inceput concursul de gatit gulyas, ajuns anul acesta la cea de-a 7-a editie.
“Sufletul e important...calitatea mai buna!”, spune altul.
Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro
Cativa tineri imbracati in cavaleri au pregatit un gulyas dupa o reteta veche de sute de ani, una cu mirodenii secrete.
O jumatate de zi au fiert ceaunele la foc mic. La sfarsit, juriul a degustat fiecare preparat iar cele 16 ceaune s-au golit rapid mai ales ca sute de oameni s-au inghesuit sa prinda o portie de gulyas.
Doamnele, mai dure chiar decat juriul, au fost foarte atente si la conditiile in care a fost pregatita mancarea!
Concluzia vine de la domnul care tocmai s-a delectat cu un portie delicioasa de gulyas.
”Nemaipomenit. Daca s-ar face, in fiecare duminica as veni”. Concursul de gatit gulyas este organizat de Centrul Cultural Maghiar din Sibiu.