Bucatarii din toate colturile tarii au incins ceaunele si s-au intrecut in prepararea celui mai gustos gulyas. Cei mai iscusiti dintre ei isi dezvaluie secretele
Cei mai iscutiti bucatari au incins ceaunele in Muzeul din Dumbrava Sibiului! Echipe din toate colturile tarii s-au intrecut in ingrediente la un concurs de gatit gulyas. Sute de pofticiosi au gustat apoi din celebrul preparat. ##VIDEO9994##
,
DISTRIBUIE acest articol
“Un gulyas adevarat are gulyasometru! Trebuie sa stea lingura drept in el! ”, spune unul dintre bucatari.
16 ceaune si tot atatia bucatari. A inceput concursul de gatit gulyas, ajuns anul acesta la cea de-a 7-a editie.
“Sufletul e important...calitatea mai buna!”, spune altul.
Cativa tineri imbracati in cavaleri au pregatit un gulyas dupa o reteta veche de sute de ani, una cu mirodenii secrete.
O jumatate de zi au fiert ceaunele la foc mic.
La sfarsit, juriul a degustat fiecare preparat iar cele 16 ceaune s-au golit rapid mai ales ca sute de oameni s-au inghesuit sa prinda o portie de gulyas.
Doamnele, mai dure chiar decat juriul, au fost foarte atente si la conditiile in care a fost pregatita mancarea!
Concluzia vine de la domnul care tocmai s-a delectat cu un portie delicioasa de gulyas.
”Nemaipomenit. Daca s-ar face, in fiecare duminica as veni”. Concursul de gatit gulyas este organizat de Centrul Cultural Maghiar din Sibiu.