Nu doar ciocolata, prajiturile si alte tipuri de dulciuri contin zahar din belsug, ci si anumite sosuri, mezeluri si chiar unele produse de panificatie. Asa se face ca, la sfarsitul zilei, e posibil sa constatam ca am consumat mai mult zahar decat trebuia, desi nu am mancat nimic dulce.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Tocmai pentru ca zaharul poate fi periculos pentru sanatate, alternativele sanatoase sunt din ce in ce mai cautate. Unul dintre indulcitorii naturali este stevia- nu are nici calorii si nici carbohidrati. Produsul finit seamana cu zaharul pudra si poate fi folosit in mancaruri, in dulciuri si in cafea.
Sa consumi alimente sanatoase a devenit un trend, iar asta se vede si pe rafturile magazinelor naturiste. De aici, clientii cumpara produse sanatoase, indulcite cu stevia, cu zahar de mesteacan sau pur si simplu cu fructe.
Specialistii va recomanda sa aveti grija si cata miere de albine consumati. Un consum mare de miere este la fel de daunator ca si consumul ridicat de zahar. Din cauza zaharozei si fructozei din miere, glicemia noastra creste.