Nicușor Dan a anunțat pe pagina sa de Facebook că, începând de astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun.

Citește și: VIDEO Stropesc strada pentru puțină răcoare! Această tehnică are și rolul de a curăța atmosfera

În acest fel, bucureștenii pot afla dinainte cât de aglomerat este mijlocul de transport care urmează să sosească în stație.

Primarul Capitalei a explicat și cum va funcționa acest sistem unic în România.

"Fiecare vehicul nou al STB este dotat cu mai multe numărătoare de călători, iar acestea transmit, prin computerul de bord, către serverul TPBI, numărul de persoane aflat în vehicul, astfel că se poate calcula gradul de ocupare, care se transmite către Google Maps", a precizat Nicușor Dan.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Nicușor Dan: Suntem singurul oraș din România cu această funcție disponibilă

Suntem singurul oraș din România cu această funcție disponibilă, a anunțat Nicușor Dan pe rețeaua de socializare.

Potrivit edilului general al Capitalei, această funcție este disponibilă pe tramvaiele Imperio, troleibuzele Solaris, autobuzele electrice, autobuzele Mercedes Hibrid și Otokar.

În aplicație, pe lângă gradul de încărcare, sunt indicate și poziția vehiculului și timpii de așteptare.

Cum arată aplicația pe telefon:

Google Maps conține informații despre mijloacele de transport din Capitală 

Google Maps conține informații despre mijloacele de transport din Capitală 

[Sursa foto: Facebook]

Discuții la Guvern cu emisarii Google

Și premierul Marcel Ciolacu a avut, luni, o întrevedere cu reprezentanți ai gigantului Google. El spune că Executivul și-a asumat operaționalizarea cloud-ului guvernamental.

Premierul a participat la semnarea unui memorandum de înțelegere între Guvernul României și compania americană, în contextul proiectelor pe care România le va dezvolta în infrastructura digitală, inovare și cercetare.

„Avem proiecte ambițioase de reformă a administrației publice, care implică utilizarea tehnologiilor moderne precum Inteligența Artificială, îmbunătățirea eficienței operaționale, creșterea securității digitale, promovarea inovației în sectorul public și adoptarea cloud-ului. Avansăm în ceea ce privește transformarea digitală a serviciilor publice, suntem în linie dreaptă cu modernizarea sistemului fiscal pentru detectarea fraudelor și creșterea colectării, iar fiecare zi ne arată cât este de importantă creșterea rezilienței cibernetice. De asemenea, ne-am asumat operaționalizarea cloud-ului guvernamental. Expertiza și contribuția Google sunt esențiale pentru a pune în practică servicii publice performante și sigure pentru români", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Executivului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si