Bucureștenii rămân fără apă caldă mai mult timp. Nicușor Dan a anunțat că va fi prelungit termenul de finalizare a lucrărilor la rețeaua de termoficare
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că se va prelungi situația blocurilor din unele zone ale Capitalei care nu au apă caldă. În prezent sunt în curs de desfășurare lucrări la conductele de termoficare.
Pe 1 august compania a oprit furnizarea apei calde în mai multe zone ale Bucureștiului cu scopul de a efectua mai multe lucrări majore pentru conducta Magistralei 3 Sud.
Acum, avaria se va prelungi. Edilul a anunțat că lucrarea care ar fi trebuit să fie gata peste trei zile va mai dura.
„Este o lucrare amânată de foarte mult timp. E un cămin în strada Releului, pe magistrală, dat în funcțiune în 1968 și pentru care nu s-au mai făcut lucrări.
A fost obligatoriu, pentru a nu fi în situația din iarnă 2020, de a avea două sectoare fără apă- 2 și 3- s-a luat decizia ca această lucrare pentru acest cămin să fie făcută simultan cu oprirea planificată a CET Sud.”
Bucureștenii vor mai sta câteva zile fără apă caldă
Termenul pentru a finaliza această lucrare era 11 august.
Potrivit edilului, termenul va fi mutat cu câteva zile. Mai mult de 6.000 de blocuri din București sunt fără apă caldă de la începutul lunii august.
„Din informațiile pe care le am, o să mai fie prelungit cu câteva zile. Când lucrarea se va finaliza, o să putem folosi CET Progresul pentru sectoarele 2, 3”, a spus primarul Capitalei, Nicuşor Dan, în cadrul unei conferințe de presă.
70% din blocurile din București sunt în aceste zile fără apă caldă din cauza avariilor repetate de la rețeaua de termoficare.
30% din sistemul de termoficare funcționează în parametrii normali în aceste momente.
„Avariile sunt relativ normale. Până acum, acestea au fost gestionate. În momentul în care au apărut, în trecut echipele Termoenergetica interveneau imediat, astăzi vedem o anumită lentoare care caracterizează noul Bucureşti, a spus Marius Pavel, consilier general.
În urmă cu trei ani, Nicușor Dan spunea că 300 de kilometri de rețea vor fi înlocuiți.
Edilul recunoaște că în toată această perioadă a reușit să schimbe doar aproximativ 2 de kilometri în fiecare an.
Pentru bucureșteni, iarna anului 2023 ar putea fi cea mai grea în contextul avariilor repetate la rețeaua de termoficare.