Bucurestenii stau în frig, în asteptarea ajutoarelor pentru încalzire
Aproape o treime din asociatiile de proprietari din Bucuresti au refuzat furnizarea caldurii întrucât blocurile administrate sunt locuite în special de pensionari care aleg sa stea în frig pâna la 1 noiembrie, data de la care se acorda ajutoarele de încalzire. Sute de mii de bucuresteni sunt nevoiti sa stea în frig în propriile locuinte, întrucât asociatiile de proprietari din care fac parte au refuzat furnizarea caldurii de la RADET, la cererea unor locatari care nu-si permit plata întretinerii si asteapta ajutoarele de stat, care se acorda
numai de la 1 noiembrie.     Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti a început luni distribuirea agentului termic astfel ca, pentru început, au fost calde caloriferele din sectoarele 2,3 si 4 si, ulterior si partial, cele din sectoatele 1,5 si 6. Nu toti bucurestenii beneficiaza însa de caldura, cu sau fara voia lor. Iar asta pentru ca 3.145 de asociatii de proprietari din totalul de 10.040 cu contracte la RADET au cerut sa nu li se distribuie caldura, a aratat Gabriela Firea, primarul Capitalei. Motivul?    Cei mai multi dintre cei care au refuzat furnizarea caldurii au motivat ca ajutoarele de stat pentru caldura se acorda abia de la 1 noiembrie, iar multi dintre beneficiari nu îsi vor putea permite sa plateasca întretinerea pâna atunci.   În asteptarea ajutoarelor de stat RADET a publicat pe portalul institutiei lista asociatiilor de proprietari care au refuzat punerea în functiune a încalzirii si a blocurilor administrate de acestea.
„Pâna ieri (luni- n.r.), un numar de 3.145 din totalul de 10.040 asociatii de proprietari sau locatari care au contract cu RADET au refuzat pornirea caldurii, în scris, prin ordin de lucru sau cerere din partea asociatiei. Niciunul dintre cei 4.000 de agenti economici sau cele 600 de persoane fizice detinatoare de imobile cu care RADET are contracte nu au solicitat închiderea caldurii“, a declarat Gabriela Firea, în timpul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
  Firea a mai spus ca unul dintre motivele principale pentru care unele asociatii au refuzat distribuirea caldurii este ca ajutorul de caldura nu se acorda în aceasta perioada. „Ca si în anii trecuti, unul dintre motivele invocate de aproximativ o treime dintre cei care au refuzat pornirea caldurii îl reprezinta decalajul fata de momentul la care se acorda ajutoarele de caldura, respectiv data de 1 noiembrie. Este vorba de blocuri unde locuiesc, în special, persoane în vârsta si care asteapta momentul 1 noiembrie, atunci când vin acele ajutoare“, a precizat Gabriela Firea.   „Vor da banii economisiti pe medicamente“ Cei care opteaza, de regula, pentru amânarea furnizarii de caldura de la RADET sunt pensionarii, care au venituri mai reduse, ei încercând sa gaseasca alte solutii pentru a se încalzi pâna la 1 noiembrie, termen de la care se acorda ajutoarele de stat. Fie ca se îmbraca mai gros, se acopera cu mai multe plapumi sau prefera sa-si încalzeasca locuinta de la aragaz, pensionarii sunt constrânsi sa apeleze la aceste mijloace întrucât nu-si permit sa plateasca întretinerea fara facilitatile oferite de stat. Numai ca decizia unei asociatii îi afecteaza pe toti locuitorii blocurilor administrate de acestea, astfel ca, inevitabil, apar nemultumiri în aceste situatii. Marti seara, când temperatura a coborât în Bucuresti pâna la 10 grade Celsius, retelele sociale s-au umplut de reactii ale celor nemultumiti ca au ajuns sa stea în frig din cauza vecinilor. „Vor da banii economisiti pe medicamente“ sau „se vor perpeli cu caldura de la aragaz si vor cheltui cam aceeasi suma“ sunt doar doua dintre reactiile de pe retelele sociale.
   Tot pe retelele sociale s-au regasit si reactii ale celor care prefera amânarea furnizarii caldurii în Capitala: „Înca nu este asa de frig, mie îmi convine. Ne-am învatat sa stam în mâneca scurta tot timpul, sa fim seriosi, cu un pantalon lung si o bluza cu mâneca lunga înca nu mori de frig“, a comentat o bucuresteanca pe Facebook. Un bucurestean atrage atentia ca procentul celor care au refuzat pornirea sistemului de încâlzire indica nivelul de trai al locuitorilor: „Un sfert dintre asociatii...ce ne spune acest lucru despre nivelul de trai si despre situatia în cate sunt zeci sau sute de mii de bucuresteni?“.

Sute de mii de bucuresteni sunt nevoiti sa stea în frig în propriile locuinte, întrucât asociatiile de proprietari din care fac parte au refuzat furnizarea caldurii de la RADET, la cererea unor locatari care nu-si permit plata întretinerii si asteapta ajutoarele de stat, care se acorda numai de la 1 noiembrie, mai scrie sursa citata.

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti a început luni distribuirea agentului termic astfel ca, pentru început, au fost calde caloriferele din sectoarele 2,3 si 4 si, ulterior si partial, cele din sectoatele 1,5 si 6. Nu toti bucurestenii beneficiaza însa de caldura, cu sau fara voia lor. Iar asta pentru ca 3.145 de asociatii de proprietari din totalul de 10.040 cu contracte la RADET au cerut sa nu li se distribuie caldura, a aratat Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Motivul?

Cei mai multi dintre cei care au refuzat furnizarea caldurii au motivat ca ajutoarele de stat pentru caldura se acorda abia de la 1 noiembrie, iar multi dintre beneficiari nu îsi vor putea permite sa plateasca întretinerea pâna atunci.   În asteptarea ajutoarelor de stat RADET a publicat pe portalul institutiei lista asociatiilor de proprietari care au refuzat punerea în functiune a încalzirii si a blocurilor administrate de acestea.

„Pâna ieri (luni- n.r.), un numar de 3.145 din totalul de 10.040 asociatii de proprietari sau locatari care au contract cu RADET au refuzat pornirea caldurii, în scris, prin ordin de lucru sau cerere din partea asociatiei. Niciunul dintre cei 4.000 de agenti economici sau cele 600 de persoane fizice detinatoare de imobile cu care RADET are contracte nu au solicitat închiderea caldurii“, a declarat Gabriela Firea, în timpul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Firea a mai spus ca unul dintre motivele principale pentru care unele asociatii au refuzat distribuirea caldurii este ca ajutorul de caldura nu se acorda în aceasta perioada.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Ca si în anii trecuti, unul dintre motivele invocate de aproximativ o treime dintre cei care au refuzat pornirea caldurii îl reprezinta decalajul fata de momentul la care se acorda ajutoarele de caldura, respectiv data de 1 noiembrie. Este vorba de blocuri unde locuiesc, în special, persoane în vârsta si care asteapta momentul 1 noiembrie, atunci când vin acele ajutoare“, a precizat Gabriela Firea.

Cei care opteaza, de regula, pentru amânarea furnizarii de caldura de la RADET sunt pensionarii, care au venituri mai reduse, ei încercând sa gaseasca alte solutii pentru a se încalzi pâna la 1 noiembrie, termen de la care se acorda ajutoarele de stat.

Fie ca se îmbraca mai gros, se acopera cu mai multe plapumi sau prefera sa-si încalzeasca locuinta de la aragaz, pensionarii sunt constrânsi sa apeleze la aceste mijloace întrucât nu-si permit sa plateasca întretinerea fara facilitatile oferite de stat.

Numai ca decizia unei asociatii îi afecteaza pe toti locuitorii blocurilor administrate de acestea, astfel ca, inevitabil, apar nemultumiri în aceste situatii. Marti seara, când temperatura a coborât în Bucuresti pâna la 10 grade Celsius, retelele sociale s-au umplut de reactii ale celor nemultumiti ca au ajuns sa stea în frig din cauza vecinilor.

„Vor da banii economisiti pe medicamente“ sau „se vor perpeli cu caldura de la aragaz si vor cheltui cam aceeasi suma“ sunt doar doua dintre reactiile de pe retelele sociale.

Citeste si: Tavi Clonda, nemulțumiri legate de Disneyland! Artistul a discutat despre aspectele care nu îi convin în vacanță: „E mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu.”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Roman, pusă la zid de angajații unui hotel: "Nu știu cine te consideră pe tine vedetă, tatăl tău a fost, eu de tine n-am auzit până ieri"- radioimpuls.ro

Tot pe retelele sociale s-au regasit si reactii ale celor care prefera amânarea furnizarii caldurii în Capitala:

„Înca nu este asa de frig, mie îmi convine. Ne-am învatat sa stam în mâneca scurta tot timpul, sa fim seriosi, cu un pantalon lung si o bluza cu mâneca lunga înca nu mori de frig“, a comentat o bucuresteanca pe Facebook.

Un bucurestean atrage atentia ca procentul celor care au refuzat pornirea sistemului de încâlzire indica nivelul de trai al locuitorilor: „Un sfert dintre asociatii...ce ne spune acest lucru despre nivelul de trai si despre situatia în cate sunt zeci sau sute de mii de bucuresteni?“.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si