Nici în acest sfârșit de an bucureștenii nu au parte de liniște. Cei mai mulți dintre ei vor degera în propriile case în noaptea dintre ani. 

Astfel, peste 100.000 de bucureșteni vor petrece Revelionul în frig și nu vor avea apă caldă.

Citește și: UPDATE: Mai multe cartiere din Constanța au rămas fără apă potabilă. Avaria a fost remediată, dar furnizarea apei va fi reluată mai târziu

Peste 1000 de blocuri sunt afectate de avariile la rețeaua de termoficare

Datele oficiale arată că peste 1000 de blocuri sunt afectate de avariile la rețeaua de termoficare. În plus, oamenii se plâng că, deși stau în frig, plătesc facturi foarte mari.

„Nici măcar călâu nu este caloriferul. Deci nu poţi să stai în 18 grade în iarnă în casă. Plătesc apă rece la preţ de apă caldă", spune o bucureşteancă nemulţumită pentru antena3.ro

Căldura și apa caldă au devenit un real lux pentru mulți dintre locuitorii Capitalei. În acest caz, nemulțumirile se țin lanț.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Iată cum poți economisi bani pe apa consumată cu bateria din baie

Bucureștenii vor intra în Noul An degerați

Din cauza avariilor, joi dimineață, 1005 blocuri din Capitală nu au căldură și apă caldă. Bucureștenii trăiesc un adevărat coșmar, cu doar câteva zile înainte de Revelion. Din păcate, avariile vor mai dura „mult timp de acum încolo”.

"Ne descurcăm cu şemineu, cu aerul condiţionat, ceea ce înseamnă bani mai mulţi. Sunt oameni paralizaţi care stau la pat şi care stau în frig. Vai mama lor", mai spune o locatară.

Este a treia iarnă  pe care bucureștenii o petrec în ger și chiar dacă au făcut nenumărate solicitări, Primăria nu vine cu nicio soluție salvatoare pentru ei.

Citește și: Alertă de noi atacuri aeriene la Kiev. Rusia vrea să lase în întuneric și frig Ucraina de Anul Nou

„Domnul primar ne-a promis că o să fie mai bine, de unde mai bine că este mult mai rău. Nu a schimbat ţevi, nu a schimbat nimic, îşi bate joc de noi cu absolut tot. Deci lumea tremură şi moare de frig în case", mai povesteşte un bucureştean.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Avariile vor mai dura o bună bucată de timp, chiar dacă primarul Capitalei Nicușor Dan promitea un sistem de termoficare inedit.

„Avariile acestea vor fi încă, din păcate, mult timp de acum încolo până când va fi înlocuită conducta. Conductele sunt foarte vechi. Ce facem noi acum, doar să fim mobilizaţi să remediem spărturile care apar", spune Claudiu Creţu, director Termoenergetica.

Citește și: Temperaturile scad brusc în România, spre final de an. Cum va fi vremea de Revelion


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si