De ce se inunda strazile din Bucuresti. La fiecare ploaie serioasă străzile din București se inundă. Traficul se îngreunează, șoferii încearcă să evite cât mai mult posibil bălțile care se formează, iar trotuarele sunt înghițite de ape. Iată de ce se inundă străzile din Capitală la fiecare ploaie, dar și care ar putea fi soluția acestei probleme!

De ce se inundă străzile din București după fiecare ploaie torențială

La fiecare ploaie torențială, inundațiile fac ravagii în capitală. Mai multe zone din București sunt devastate de inundații, iar în unele situații apa ajunge până la capota mașinilor. 

Acest lucru se întâmplă deoarece canalizările nu mai fac față, iar mașinile nu au mai putut înainta prin apa care s-a acumulat pe străzi. Circulația este îngreunată atât pe carosabil, cât și pe trotuar. 

inundații străzi capitală

Responsabilii cu sistemele de apă și canalizare din București susțin că timpul de intervenție în astfel de situații variază între 30 de minute și poate ajunge până la o oră. 

Citeste si: 250 de rachete antigrindină au fost lansate pentru protejarea culturilor agricole

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Sistemul de canalizare din Capitală a fost făcut astfel încât să poată prelua toate apele murdare din oraș. Prin urmare, toate apele care se scurg de la chiuvetele și toaletele bucureștenilor ajung mai întâi în sistemul de țevi al clădirilor, iar de acolo trec într-o rețea de conducte mai groase care se ramifică în subteranele Capitalei. Aceste conducte ajung la 2.300 de kilometri. 

Cum s-ar putea rezolva această problemă

Sistemul de canalizare al Bucureștiului nu poate fi reconstruit în totalitate, din mai multe motive. Primul: el nu poate fi dezafectat, pentru că trebuie să funcționeze continuu. Totodată, prețul estimat al unei reconstrucții pentru un astfel de sistem de canalizare trece de 20 de miliarde de euro.

Citeste si: Inundații și viituri după o ploaie scurtă

Totodată, în completarea sistemului existent s-ar putea realiza ”construcții anexe, cum ar fi deversoare, bazine de retenție, stații de pompare, derivații/interceptoare)” care să majoreze capacitatea sistemului de canalizare, au transmis responsabilii.

inundații străzi capitală

Mai mult decât atât, în locurile unde se construiesc extinderi stradale ale sistemului de canalizare, acestea ar trebui realizate într-un sistem capabil să preia apa de ploaie.

Există soluții pentru a preveni inunațiile de pe străzile din București pe termen scurt și mediu. 

Citeste si: VIDEO| Românii au fost avertizați prin mesaje RO-ALERT de fenomene meteo periculoase

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si